Vaffeldagen: Slik feirer vi den

Vaffeldagen, vaffel, oppskrift, vårfrudagen, våffeldagen, hvorfor feirer vi vaffeldagen, vaffelvarianter
Foto: Stian Broch/Nettavisen Mat

25. mars er den internasjonale vaffeldagen og den skal vi feire med litt vaffelhistorie, og selvfølgelig noen herlige hjemmelagde vafler.

Av: Oskar Bjørkum.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Hvorfor feires vaffeldagen?

Den internasjonale vaffeldagen kommer opprinnelig fra Sverige, og sies å ha oppstått ved hjelp av en misforståelse. Feiringen kommer fra den kristne høytiden «vårfrudagen», som er dagen engelen Gabriel kunngjorde til Maria at hun skulle bli mor til Jesus. I noen tilfeller ble «vårfru» forvekslet med «våffel», som på svensk betyr vaffel.

I Sverige ble dagen ofte feiret med vafler, og over tid ble ordspillet og misforståelsen plukket opp av nabolandene, og spredte seg senere ut i verden.

Se vår oppskrift på vafler her:

Dessert

Frokost

Tradisjonell

Vafler

30 minutter
Enkelt

Våre kjære norske vafler skiller seg ut med deres hjerteformede mønster, og serveres gjerne som dessert i stabel med pålegg som smør, brunost, syltetøy eller rømme og sukker.

Likevel finnes det vaffelvarianter man fint kan spise som lunch eller forrett, som ikke må spises som kake eller dessert. For eksempel er det mange som nyter dem med litt røkelaks og kremost for en mer sofistikert vri.

Prøv for eksempel disse vaffelvariantene:

Noen familier bruker også egne hemmelige ingredienser i vaflene, som kardemomme, vaniljesukker eller litt kulturmelk, som gir vaflene en syrlig smak.

Vaffeldagen: Slik feirer du

Hvordan kan du feire vaffeldagen på best mulig måte? Vårt forslag er å invitere familie og venner til en vaffelfest, hvor du oppfordrer alle til å ta med sitt favorittpålegg. Dette er en fin måte å oppdage nye smakskombinasjoner

God vaffeldag!

Deler av teksten i denne saken er utformet med hjelp av OpenAI.

Les også:

ramsløk, dyrke ramsløk, fryse ramsløk, plante ramsløk, så ramsløk, ramsløk fredet, hvor finne ramsløk

Guide

Ramsløk: Alt du må vite om løken du ikke får kjøpt