Kylling tikka masala
Tikka masala er kanskje den mest populære indiske retten blant nordmenn, og med god grunn! Denne smaksrike middagsretten er lett å lage og blir garantert tatt godt imot av hele familien.
Slik gjør du:
Skjær kyllingen i grove biter og ha den over i en bolle.
Bland sammen yoghurt, presset hvitløk, finkuttet ingefær, spisskummen, korriander, chiliflak og sitronsaft. Hell marinaden over kyllingen og bland godt.
La kyllingen stå kaldt i minst 30 minuter og gjerne over natten.
Finhakk sjalottløk, ingefær og hvitløk, stek myk i en panne sammen med litt olje. Tilsett paprikapulver, garam masala chiliflak og hermetiske tomater, la sausen koke i 10 minutter før du tilsetter fløten.
Stek kyllingen til den er gyllen og ha den over i sausen.
Server sammen med ris og nanbrød.
Oppskrift av: Simen Vatne, Nettavisens Matekspert
Ingredienser
Dette trenger du
Saus
Les flere oppskrifter:
ANNONSE
*Teksten under er skrevet av kunstig intelligens med manuelle justeringer.
Vegatar tikka masala
Det finnes flere alternativer for vegetarianere som ønsker å lage tikka masala. En av de mest populære vegetariske alternativene er å erstatte kyllingen med tofu eller paneer, som er en indisk ost som holder formen godt under tilberedning. Tofu og paneer kan marinere og tilberedes på samme måte som kylling, og vil absorbere smakene og krydderne i retten.
Grønnsaker som blomkål, kikerter eller poteter kan også legges til for å gi ekstra fylde og tekstur til retten. I tillegg kan fløten i retten erstattes med kokosmelk, og du kan bruke vegansk yoghurt for å lage en vegansk versjon av retten. Med disse alternativene vil vegetarianere kunne nyte en deilig og smakfull versjon av tikka masala uten å ofre smaken eller tradisjonen.
Drikke til tikka masala
Kylling tikka masala passer godt sammen med en rekke drikker, inkludert:
- Øl: Den sprø og litt bitre smaken av en lager eller India Pale Ale (IPA) kan bidra til å balansere de krydrede smakene i retten.
- Mango Lassi: En søt og kremaktig mango yoghurtdrikk som kan balansere styrken og gi en forfriskende kontrast til krydderet i retten.
- Hvitvin: En tørr hvitvin som Sauvignon Blanc kan komplimentere krydderet og hjelpe til med å forfriske ganen mellom bitene.
Til syvende og sist vil den beste drikken til å følge Kylling tikka masala avhenge av personlig preferanse og de spesifikke smakene i retten.
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.