Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du

800 g Lårfilet av kylling
1 dl Yoghurt
2 fedd Hvitløk
1 ss Ingefær
1 ts Malt spisskummen
1 ts Malt koriander
0.5 ts Chiliflak
0.5 stk Sitron

Saus

4 stk Sjalottløk
1.5 ss Ingefær
2 fedd Hvitløk
2 ss Paprikapulver
1.5 ss Garam masala
1 ts Chiliflak
400 g Hermetiske tomater
3 dl Fløte

Les flere oppskrifter:

ANNONSE


*Teksten under er skrevet av kunstig intelligens med manuelle justeringer.

Vegatar tikka masala

Det finnes flere alternativer for vegetarianere som ønsker å lage tikka masala. En av de mest populære vegetariske alternativene er å erstatte kyllingen med tofu eller paneer, som er en indisk ost som holder formen godt under tilberedning. Tofu og paneer kan marinere og tilberedes på samme måte som kylling, og vil absorbere smakene og krydderne i retten.

Grønnsaker som blomkål, kikerter eller poteter kan også legges til for å gi ekstra fylde og tekstur til retten. I tillegg kan fløten i retten erstattes med kokosmelk, og du kan bruke vegansk yoghurt for å lage en vegansk versjon av retten. Med disse alternativene vil vegetarianere kunne nyte en deilig og smakfull versjon av tikka masala uten å ofre smaken eller tradisjonen.

Tikka masala kan også lages med tofu og paneer-ost. Foto: Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Drikke til tikka masala

Kylling tikka masala passer godt sammen med en rekke drikker, inkludert:

  1. Øl: Den sprø og litt bitre smaken av en lager eller India Pale Ale (IPA) kan bidra til å balansere de krydrede smakene i retten.
  2. Mango Lassi: En søt og kremaktig mango yoghurtdrikk som kan balansere styrken og gi en forfriskende kontrast til krydderet i retten.
  3. Hvitvin: En tørr hvitvin som Sauvignon Blanc kan komplimentere krydderet og hjelpe til med å forfriske ganen mellom bitene.

Til syvende og sist vil den beste drikken til å følge Kylling tikka masala avhenge av personlig preferanse og de spesifikke smakene i retten.


fårikål oppskrift, simen vatne, mors fårikål

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.