Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du

4 stk Kyllingfilet
1 ts Flaksalt
2 ss Olivenolje
3 stk Hjertesalat

Dressing

1 fedd Hvitløk
1 ts Dijonsennep
1 ts Worchestersaus
2 stk Egg
1.25 dl Solsikkeolje
3 ss Olivenolje
25 g Parmesan
0.5 ts Flaksalt
1 ts Sitronsaft

Tilbehør:

4 skiver Surdeigsbrød
2 ss Olivenolje
1 ts Flaksalt

ANNONSE

*Teksten under er skrevet av kunstig intelligens med manuelle justeringer.

Hvor kommer cæsarsalat fra?

Cæsarsalat er en elsket klassiker som har blitt nytt av mange i flere tiår. Den opprinnelige opprinnelsen til retten er fra Tijuana, Mexico i 1920-årene, og ble skapt av restauratør Caesar Cardini. Retten består av friske romano-salatblader, sprøe krutonger og er servert med en smakfull sitronsaus og olivenolje dressing, sammen med egg, worcestersaus, hvitløk, dijonsennep, parmesan ost og sort pepper. Tradisjonelt sett serveres retten med grillet kylling, men den kan også nytes som en vegetarisk rett.

I USA ble cæsarsalat raskt populær i Hollywood og ble en fast bestanddel i mange restauranter og hjem. Selv om den opprinnelige oppskriften var enkel, har det over årene blitt skapt mange variasjoner av salaten. Noen variasjoner inkluderer å legge til ansjos og bacon, mens andre kan inkludere forskjellige nøtter og frukt for å legge en unik vri til retten.

Alternative ingredienser til cæsarsalat

Hvis du ønsker å endre på den tradisjonelle oppskriften, kan du prøve å eksperimentere med andre proteiner, for eksempel grillede reker, tofu eller biff. Du kan også bruke kål eller spinat i stedet for romanosalat. Disse erstatningene gjør retten egnet til forskjellige kostholdsbehov.

Totalt sett er cæsarsalat med kylling en deilig, allsidig og lettlaget rett som passer til alle anledninger. Det er et godt valg for både vegetarianere og kjøttetere, og retten er en fin måte å legge til mer grønnsaker i kostholdet. Det er også en god rett for de som ser etter en klassisk oppskrift som kan tilpasses deres kostholdsbehov.

Les også:

hjertesalat, grillet hjertesalat, grille hjertesalat, sommermat, sommer, oppskrift

Forrett

Lunch

Grill

Grillet hjertesalat med parmesan og aioli

30 minutter
Enkelt

fårikål oppskrift, simen vatne, mors fårikål

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.