ANNONSE

Negroni Sbagliato

5 minutter
Drikke
Italiensk

Denne drinken har gått viralt på sosiale medier, og med god grunn. Denne enkle og smakfulle drinken som bygger på klassikeren Negroni byr på det beste av det klassiske og moderne.

oppskrift, Simen Vatne, Nettavisen Mat
Simen Vatne Nettavisens Matekspert

Negroni oppskrift, negroni sbagliato

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du

3 ss Campari
3 ss Søt Vermut
2 dl Prosecco
1 skive Appelsin

ANNONSE


Visste du at…

Personen bak Negronien er Count Camillo Negroni som jobbet på Caffe Casoni i Firenze. Den tradisjonelle drinken er en aperitiff og skal helst nytes før et måltid. Som regel ser du sjelden en Negroni uten en appelsinbåt, eller appelsinskall til dandering.

Ordet Sbagliato betyr «en liten feil» på italiensk, og den tradisjonelle Negronien lages med gin. Denne varianten av Negroni ble til på Bar Basso i Milano, der eieren ved et uhell forvekslet gin med Prosecco, det ble en stor suksess.

I det siste har Negroni-oppskriften trendet på sosiale medier, hvor TikTok har vært den store pådriveren for at denne deilige drinken igjen har sett dagens lys.

Negroni Sbagliato serveres med…

På grunn av bitterheten i Negroni Sbagliato passer denne drinken perfekt sammen med fetere oster, lag gjerne et klassisk «charcuterie» brett!

Drinken er best egnet sammen med retter med definerte og sterke smaker, mye salt eller sterke oster. Den passer også godt sammen med diverse fingermat, en mektig pastarett (for eksempel «mac & cheese»), eller en stor og saftig stek.

Her finner du vår oppskrift på mac & cheese med hummerhale.

Den serveres helst i et old-fashioned whiskeyglass, med isbiter.


negroni sbagliato, negroni oppskrift

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.