Negroni Sbagliato

5 minutter
Drikke
Italiensk

Negroni Sbagliato er en drink som nylig har gått viralt på sosiale medier, og med god grunn. Denne enkle og smakfulle drinken som bygger på klassikeren Negroni byr på det beste av det klassiske og moderne.

oppskrift, Simen Vatne, Nettavisen Mat

Oppskrift av: Simen Vatne, Nettavisens Matekspert

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du

3 ss Campari
3 ss Søt Vermut
2 dl Prosecco
1 skive Appelsin

ANNONSE


Negroni Sbagliato serveres med…

På grunn av bitterheten i Negroni Sbagliato passer denne drinken perfekt sammen med fetere oster, lag gjerne et klassisk «charcuterie» brett!

Drinken er best egnet sammen med retter med definerte og sterke smaker, mye salt eller sterke oster. Den passer også godt sammen med diverse fingermat, en mektig pastarett (for eksempel «mac & cheese»), eller en stor og saftig stek.

Den serveres helst i et old-fashioned whiskeyglass, med isbiter.

Opprinnelse

Personen bak Negronien er Count Camillo Negroni som jobbet på Caffe Casoni i Firenze. Den tradisjonelle drinken er en aperitiff og skal helst nytes før et måltid. Som regel ser du sjelden en Negroni uten en appelsinbåt, eller appelsinskall til dandering.

Ordet Sbagliato betyr «en liten feil» på italiensk, og den tradisjonelle Negronien lages med gin. Denne varianten av Negroni ble til på Bar Basso i Milano, der eieren ved et uhell forvekslet gin med Prosecco, det ble en stor suksess.

I det siste har Negroni-oppskriften trendet på sosiale medier, hvor TikTok har vært den store pådriveren for at denne deilige drinken igjen har sett dagens lys.

Les også: Mac and cheese med grillet hummerhale


negroni sbagliato, negroni oppskrift

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.