Test: Sørlandschips – Smak av sprø pepperkaker

Sørlandschips smak av sprø pepperkaker? Alt kan bli jul, og her er chipsen med smak av pepperkaker. Vi har smakt, og kommet med vår dom.

Av Pål Nisja-Wilhelmsen.

Skal vi tro folkene bak Sørlandschips så har de kommet på dette mens de stod og stekte chips. Det vil si at noen tenkte på å blande pepperkakesmak inn i chips samtidig som de laget chips.

I praksis er det kanel, ingefær og sukker i tillegg til salt og potet. Vi bestemte oss for å kaste oss ut i det. Når vi kan spise Skyr med julebrus så kan alt gå.

Så feil kan vi ta.

Sørlandschips, tynn type. Stekt visstnok langsomt.

Dette er en tynn chips (1,22 mm), visstnok den tynneste de har. Stekt i solsikkeolje. Skal vi tro folkene i Mjåvannsvegen 226 i Kristiansand er det også stekt langsomt.

Ser vi på kartet er det ikke langt unna Songdalen Fjellsprengning så mulig noen har testet dynamitten litt kort vei unna chipskokeriet. Eventuelt har de gått til den andre naboen, Blivakker, og spist noe av sminken der. For dette er større skivebom enn å undervurdere Saudi-Arabia i fotball-VM. Om du er Argentina da.

Likevel, der Messi kan trylle med ball så kan det ikke trylles bort at chips og pepperkaker ikke er greia. Hovedtestpersonen vår holdt på å brekke seg, mens en i testpanelet nektet å spise den etter å ha luktet på den.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Den verste chipsen noen gang

Så skal det understrekes at 1 av de 6 testerne mente at chipsen faktisk var god. Det er likevel så langt fra omtalen som noe av «det verste man har smakt» til «en chips som ikke fortjener å bli solgt.»

Og, nei, det smaker ikke pepperkake. Det smaker som chips med litt krydder.

– Jeg gir den 2/10, jeg kastet ikke opp av den.

– Et genialt produkt hvis du vil ned i vekt, for det vil aldri friste å åpne denne.

– Kan jeg si minus 7?

– Den vondeste chipsen jeg har smakt. Uten sammenligning.

Og, så, den som faktisk likte den:

– Jeg gir den en femmer.

Juryen samler opp stemmene, og med minus 7 blir det til slutt en klar 1/10. Dette er en chips vi håper aldri kommer tilbake i salg.

Karakter: 1/10