Test: Skyr Julebrus

Det er nesten ikke til å tro, men det har kommet en Skyr med smak av julebrus. Her er vår dom.

Julebrus

Av Pål Nisja-Wilhelmsen

Den islandske yoghurtvarianten skyr var ukjent lenge i Norge. Noe som er ganske overraskende siden den opprinnelig kom herfra, men den ble helt borte fra store deler av landet.

I islandsk mat er derimot skyr velkjent, og i 2009 lanserte Q-meieriene igjen denne varianten som opprinnelig er norsk på lisens fra islandske meierier.

Nå er Skyr en registrert varemerke, og nå i 2022 har produsentene lansert en med smak av julebrus.

Julebrus-Skyr er bare rosa, og ikke knallrød som rød julebrus.

Hadde du sjekket datoen, og den var 1. april så ville vi ikke sagt det var overraskende. At vi i tillegg til blåbær, rips og morell trengte en Skyr som smakte som rød julebrus ville vi kanskje ikke tenkt på. Skyr julebrus er likevel i butikken nå.

Så, hva er konklusjonen etter vår test? Julesmaken som kommer i det Q-meieriene nå sier er et begrenset opplag har farge fra søtpotet, litt eplejuice og mye melk.

Så er det ikke veldig overraskende at den smaker litt mindre søtt enn normale julebruser, og kanskje litt mer vanlig bringebær. Samtidig, litt skjult i ettersmaken rundt de siste t-skjeene med julebrus-Skyr så er det litt julebrus-ettersmak.

Les vår test av pizzaovn her

artikkelen fortsetter etter annonsen

Og, Skyr julebrus fungerer fint det. Ikke minst fordi dette er vel egentlig mest bringebær.

I tillegg til at alle selvfølgelig vet at julebrus er brun.

Karakter: 8/10

PS! Dette er sikkert ikke lov til å mene i 2022, men de treskjeene man finner under lokket er ubrukelige. Plastskjeene savnes.