Test: Julebrus-godteri og brun julenisse med colasmak

Det er snart jul igjen, og vi har testet to godterinyheter du finner i butikkhyllene.

Julen ringes snart inn, og da har det kommet nytt julegodteri. Vi har testet to av nyhetene.

Det kan virke som om alt som finnes skal få et eller annet juletema. Samtidig er det ikke noe stort problem at det faktisk kommer nytt julegodteri. Bare det smaker godt.

Spørsmålet for skeptiske ganer er selvfølgelig om det faktisk gjør det. Nettavisen Mat har derfor tatt på seg den vanskelige jobben med å teste to av nyhetene i butikkene.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Brynild Julebrus (kr 31,90)

Det slår begge veier for Brynild, de holder med begge lag.

Julebrus-godteri. Det høres ut som en genial idé sånn rent teoretisk. La gå at alt skal ha julebrus-smak nå (Sjekk vår test av Skyr Julebrus her).

Her slipper du i hvert fall den evige debatten siden Brynild rett og slett spiller på begge lag. Nedi denne posen finner du både brun julebrus og rød julebrus. Begge deler godt sprinklet med søtsprinkel.

Den røde julebrusen smakte litt lite, men var et godt godteri som jo er litt greit utgangspunkt. Helt på det jevne, og muligens noe vi ville ha plukket med oss om det var 9,90-tilbud på Europris.

De brune julebrusene var mye nærmere smaken av brun julebrus, og siden flertallet i testpanelet mener dette er best så var det en vinner.

– Dette smaker som brun julebrus, og det er jo godt. Kunne hatt litt mer søtsmak, men et veldig godt godteri med fin konsistens.

Likevel, begge manglet litt for å nå toppen selv om vi nok er ganske så sikre på at vi kommer til å kjøpe akkurat denne posen mer enn bare én gang til.

Karakter: 7/10

artikkelen fortsetter etter annonsen

Cloetta juleskum x-mas cola (kr 26,50)

Disse julenissene er brune, og smaker cola.

Dette er den klassiske røde Cloetta juleskum-nissen, men med en ny smak som visstnok skal være i begrenset utgave.

For alle som har et nærgående, godt og fint forhold til den røde juleskum-nissen kan det virke litt merkelig at man har gått for en annen smak. Samtidig, mye vil ha mer og mange vil vel ha flere julenisser.

Resultatet? Vel, det smaker litt som den tradisjonelle juleskum-nissen, med samme konsistens. Samtidig smaker det også bittelitt cola, men ikke alt for mye.

Sammenlignet med vanlig godteri-cola så er det rett og slett ikke nok smak. Et hint av cola blir ikke nok, og det umiddelbare savnet etter den originale nissen ble stort.

Rett og slett en liten godteriskuffelse. Vi kommer garantert til å kjøpe Cloetta juleskum igjen, men ikke denne nissen.

Karakter: 4/10

Prisene oppgitt for godteriet er fra Coop Prix den 27. oktober 2022.