Karpe-fotografen om den nye satsingen: – Tro meg, jeg har vært redd

Mike's corner, akamike, sjappe, bodega, karpe
Foto: Nettavisen Mat

Mange kjenner han som «Akam1k3»- fotografen til Karpe og flere andre artister. Vi har snakket med Michael Ray Vera Cruz Angeles, eller «Mike» om den nye vendingen i karrieren.

Skrevet av: Oskar Bjørkum

artikkelen fortsetter etter annonsen

Hva er Mike’s Corner?

– Mike’s Corner er en barndomsdrøm som har gått i oppfyllelse. Min hjerne i restaurantform. Hovedfokuset er å samle folk, og jeg føler at mat er den letteste måten å samle folk på. Alt skjer over mat, det er da du har de beste samtalene, det er da du er glad, eller gråter, eller krangler.

Mike har vokst opp i Oslo, og synes at restauranten er en kontrast til området.

– Med Mike’s Corner føler jeg at kidsa som ligner på meg kan komme og henge uten at de føler at de ikke passer inn. Etter jeg åpna har jeg hørt fra folk at de aldri har sett så mange med hettegenser på Bjørvika før. Det er bare positivt.

Foto: Nettavisen Mat

Et sted for alle

Nettavisen Mat følte seg inspirert etter en tur på Mike’s Corner. Det er et hyggelig samlingspunkt for kreative sjeler som ønsker et hengested – uansett alder. Og dette kan også Mike bekrefte.

– Det skal være en plass for networking. Det er mange kids som hitter meg opp for å promotere det de lager. Da sier jeg bare kom på cornern. For ikke lenge siden så jeg to stykker som hadde møtt hverandre og satt og redigerte video sammen. Da føler jeg at jeg har gjort mitt.

På søndager kan du til og med få med deg Mikes far spille saksofon på stedet.

– Folk med aner fra hele verden kan komme hit og føle seg hjemme. Det er en kontrast til andre steder i området, det er fint å ha noe lowkey også. Og det er det som er viben, den bodega-sjappa du bare kan stikke innom og kjøpe oppvaskmiddel, bleier og baguette.

Satser på sandwicher

– Sandwicher er bare digg. Du kan liksom putte hva som helst i det. Sandwich føles som en rett du kan spise når som helst, en hamburger egner seg kanskje ikke til en tidlig brunch – for eksempel, men en sandwich kan du spise når som helst.

Samtidig føler Mike at menyen fyller et tomrom i Oslo.

– Vi har ikke mange satsinger på sandwicher i den skalaen, så jeg tenkte – hvorfor ikke prøve?

Foto: Nettavisen Mat

For de som ikke vet: Hvem er Mike?

– Mike Angeles er en dude som er utdanna fysioterapeut, som jobbet som det, men bestemte seg for å følge en av sine drømmer om å være fotograf, og har jobbet som fotograf siden 2011. Hovedsakelig i musikkbransjen. Jeg har fotografert blant annet for Karpe og har vært mye delaktig i den kreative prosessen deres også.

Har vært redd

Du er jo best kjent som fotograf, hva gjorde at du ønsker å åpne Mike’s Corner nå?

– Kompisen min som eier Hammerhai visste om et ledig lokale i området, ringte meg og sa «det er nå eller aldri om du vil gjøre drømmen du har mast om i flere år». Jeg solgte inn konseptet, og etter det var det bare å gønne. Men tro meg, jeg har vært redd as.

Hva gjorde deg redd?

– Jeg har respekt for alle som driver restauranter, man må ha respekt for produktet, og for folks penger. Vi brukte lang tid på å finne ut hvordan maten skulle være. Det kan være så kult du bare vil i ditt i eget hode, men med en gang du åpner er det ikke lenger du som bestemmer hva som er kult. Man må bare gunne, men jeg var redd. Jeg er fortsatt redd, forteller Mike og legger til:

Mike vinker inn de ansatte til et bilde når de kommer inn døra. Foto: Nettavisen Mat

– Det er kult med den hypen det har fått, men man er jo redd for at man blir glemt i morra. At folk ikke kommer tilbake, liksom. Hvis det kun hadde stått på maten ville alle kommet tilbake, fordi maten er god og de som lager den er flinke.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Ønsker å inspirere andre

– Det er passion liksom. Jeg føler at suksessen til Karpe har bidratt til at det kommer flere rappere i Norge som ser ut som de. Det håper jeg at folk sitter igjen med her og. At de tenker «han gjorde en fin ting og fulgte sin drøm, da burde jeg også gjøre det». Det som er gøy er når kidsa kommer og ser meg jobbe og sier «hæ? jobber du her?». For meg er det nesten viktigere at de blir sett. Viben skal være at jeg kan gå rundt og prate med folk, for de kidsa har sett meg på Instagram og kommer til meg, da er det gøy at de også blir sett.

Mike har pyntet lokalet med plakater som moren tok vare på fra oppveksten. Foto: Nettavisen Mat

Bortsett fra å være grunnlegger av Mike’s Corner og en av Oslos mest kjente fotografer, har Mike et produksjonsselskap som heter Also Known As.

– Vi gjør alt det grafiske og visuell design for Karpe. Jeg har også jobbet med Astrid S, Arif, og mange andre, og har vært med å starte Lunsjklubben på Instagram og Matkanalen. Jeg har alltid vært fan av å spise god mat og har drømt om å åpne et eget sted, og nå ville jeg følge den drømmen. Mike’s Corner blander alt av interesser: mat, sammenkomster, klær, og good times.

Følger drømmen

Hvis du skulle oppsummert veien til dit du har kommet i dag med ett ord, hva ville det vært?

– Støtte.

Hvorfor støtte?

– Folkene jeg har rundt meg har gitt meg muligheten til å tro og drømme. Jeg drev bare med foto for gøy og venner sa at dette kan bli til en jobb. Uten det hadde jeg kanskje ikke sendt den første fakturaen.

– Mike’s Corner er jo ikke bare mitt hjørne, det er alles. Det hadde ikke gått å være alles hjørne uten støtten.

Hva er det du har lært som du ønsker å dele med noen som vil starte for seg selv?

– Ikke vær redd for å spørre om hjelp. Det er bedre å ta alt ved rota med en gang, sett deg inn i det du gjør og vit at du vil det på ekte. Dette krever av meg også, men sett deg inn i det, og vit hva du går til. Når du først har sagt ja til deg selv og har lyst til å gjøre det må du bare kjøre på.

Sjekk ut Mike sin Instagram her.

Se vår omtale av Mike’s Corner her:

mike's corner, bjørvika, sandwich

Street food

Oslo

Mike’s Corner: Populær street-food i Oslo sentrum

Vi har testet maten på Mike’s Corner fra Akam1k3, et perfekt sted for å tilfredsstille dine villeste cravings. Her er vår opplevelse.