Mike’s Corner: Populær street-food i Oslo sentrum

Mike's Corner, Street food, Oslo
Vi har besøkt den nyåpnede restauranten på Bjørvika som trender nå. Foto: Nettavisen Mat.

Vi har testet den populære nye restauranten Mike’s Corner – en sjarmerende bodega med digg street-food.

Etter jeg åpna, har jeg hørt fra folk at de aldri har sett så mange med hettegenser på Bjørvika før. Det er bare positivt.

Mike

På lik linje med Karpe har vi også vært på «hjørnet til Mike», som hørt i deres aktuelle låt. Under får du vår opplevelse.

Av: Oskar Bjørkum og Simen Vatne.

Se vår videoomtale av Mike’s Corner nederst i saken!

artikkelen fortsetter etter annonsen

Atmosfæren

Atmosfæren på Mike’s Corner er unik. De har laget et kult amerikanskinspirert konsept. Det føles som om du kommer inn i en typisk amerikansk «butikk på hjørnet». Her finner du alt fra lightere og potetgull til dospray og rengjøringsprodukter: Altså, det mest nødvendige man kan trenge. Innredningen har fokus på gjenbruk, og dette gir sin helt egen sjarm på stedet.

Mike’s corner føles lokalt og nært. Du har en pratsom betjening, og folk som bare henger der.

Vår matekspert Simen Vatne ble positivt overrasket over besøket:

– Det er kult at eieren er såpass nær kunden. Mike jobber selv i restauranten og jeg er ganske sikker på at jeg også så dama, moren og faren hans tørke over bordene. Du får hele den amerikanske viben, en lokal familiedrevet restaurant – det var kult.

Menyen på Mike’s Corner

Mike's corner, meny, street food, oslo
Her får du sandwicher med ulike typer kjøtt, vegetarmuligheter, en corner special, sides og forskjellig dipp.

Menyen er skrevet på et eget slæng-språk og er bygget opp av street-food. Det er fokus på enkle retter med mye smak. Presentasjonen er hverdagslig og kul, for eksempel får du servert cheesy nachos i en åpen pose.

– Mike’s corner har veldig gode fries, og her fikk jeg faktisk den beste dippen jeg har smakt: «togarashi mayo». En dipp med fiskeolje som hadde en sjukt god umami-smak. Jeg måtte faktisk spørre om oppskriften, forteller Simen.

Vi prøvde også «Chicken Parm» og «Corner Special», som var en variant med revet kjøtt og jalapenos. I tillegg hadde vi forskjellige sides: nachos, kyllingvinger, fries og «tokarachi dip». Mike’s corner virker å ha fokus på sterk mat.

Maten

Sandwichene var knallgode. Brødet var et perfekt sandwich-brød med myk og god tyggemotstand, tynn skorpe og deilig fyll. Vi likte at det var litt styrke i maten samtidig som det ikke var overveldende, det gjorde den mer spennende.

Baguetten med kyllingfilet var kjempegod. Det var en enkel sandwich med crispy kyllingfilet og digg brød med sesamfrø. Den trenger ikke noe mer.

– Det er jo street-food, og jeg vil si det er den perfekte plassen til kveldsmat eller til en digg lunch. Hvis du craver noe godt er dette plassen du vil dra. Her får du god mat som tilfredsstiller cravingfølelsen, sier Simen.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Omtaler

Vår nye spalte «Omtaler» viser opplevelsen av å gå på restaurant fra vi går inn døra til vi drar. Vi ønsker å vise leseren alt som har med et restaurantbesøk å gjøre: stemningen, maten, omgivelsene og vertskapet. Opplevelsen vår av Mike’s Corner kan du se på Instagram-brukeren «Nettavisen Mat» via lenken under.

Sjekk ut Mike’s Corner på Instagram her.

Les vårt intervju med Mike fra Mike’s Corner her:

Mike's corner, akamike, sjappe, bodega, karpe

Intervju

Karpe-fotografen om den nye satsingen: – Tro meg, jeg har vært redd