Kristoffer Kaayne Kaalsaas er Norges nye matyndling. Han besøkte oss med ett mål: å vise hvor enkelt han lager den diggeste entrecôten vi noen gang har smakt.
Skrevet av Oskar Bjørkum.
artikkelen fortsetter etter annonsen
TikTok-profilen og den tidligere matbloggeren «KaayneLagerMat» er ukens gjest i det Nettavisen produserte Snapchat-showet. Sammen med Simen Vatne, MasterChef-yndling og vår matekspert, lager de en entrecôte behandlet med ekte kjærlighet og veldig mye salt. Resultatet er intet annet enn magisk.
En «reverse seared» entrecôte innebærer at man tilbereder kjøttet i motsatt rekkefølge av det man vanligvis ville gjort. Det vil si at man begynner med å sette kjøttet i ovnen, og bruner det i panna til det får stekeskorpe rett før det skjæres opp og serveres.
Se hvordan du gjør det i ukens episode av «DIGG med Simen Vatne».
Matlaging med lave skuldre
Kaayne sin filosofi er å ikke ta seg selv så høytidelig når man lager mat. Han sier at man bør tørre å sette i gang med matlaging uansett hvor god man er.
– Det trenger ikke være noen krav om at det skal være fancy eller at det skal se bra ut. Så lenge det smaker godt, sier Kaayne.
Kaayne begynte med matblogging i 2015 og hadde som intensjon å leve av bloggingen. Han skjønte fort at blogging ble litt for nisjeorientert, og kastet seg over TikTok med en gang det kom.
– Jeg begynte med en humorkanal, før det gled over i matlaging rett før pandemien. Rett etter pandemien startet valgte jeg å slutte i jobben for å hoppe ut i TikTok-verdenen.
Han mener at han traff folk fordi han var tidlig ute, og viste frem personligheten sin i videoene:
– Personligheten din er det ingen som kan kopiere, poengterer han.
Ønsker å inspirere folk
Kaayne ønsker å være inspirasjon for mange, og sammen med Simen Vatne får de det til å se lekende lett ut å lage digg mat.
Han avslutter med å si at han og Simen har god kjemi på kjøkkenet, og at det var lett å tulle med programlederen.
Se episoden her for å bli inspirert.