Travelers choice 2022: Verdens beste restauranter – kåret av folket

Mat og reise går ofte hånd i hånd. Her er folkets favorittrestauranter, verden over, ifølge Tripadvisor.

Restaurantene på denne listen byr på det ypperste i verden innenfor mat og service. Foto: El Xato

En god matopplevelse løfter enhver reise, og dine beste måltider vil du aldri glemme. Tripadvisor publiserer årlig en liste over «folkets favorittrestauranter». Ifølge andre reisende, er dette verdens beste restauranter: stedene du bør dra for de aller beste matopplevelsene.

Skrevet av Oskar Bjørkum.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Verdens beste restauranter – Travelers Choice 2022

1. The Old Stamp House Restaurant – Ambleside, England

Denne restauranten er folkets favoritt. Restauranten ligger i England, i en liten by som heter Ambleside. Den sjarmerende restauranten har oppnådd én stjerne i Michelin-guiden.

Travellers choice, tripadvisor, verdens beste restauranter
Foto: The Old Stamp House Restaurant.

Restauranten bemerker seg med fornøyde gjester som får god mat med råvarer og en meny hvor du spiser deg gjennom en rundtur i lokalområdet, Cumbria. Naturen, og eiernes forkjærlighet for området har vært formative for de delikate rettene. Bak hver rett ligger en historie, enten historisk eller personlig.

Restauranten sier til Nettavisen Mat at personalet er knappe for ord etter suksessen. Restauranteier og kokk, Ryan Blackburn, mener at suksessen hos Tripadvisor kommer av at de lytter til hva gjestene deres sier, og at de alltid har fulgt opp tilbakemeldingene de har fått.

Michelin: ⭐

Les mer om restauranten her.

2. Oro Restaurante – Rio de Janeiro, Brasil

Dette brasilianske kjøkkenet åpnet i 2010 og har siden den gang blitt anerkjent, særlig for den fantastiske kjemien mellom hovedkokken og deres sommelier Cecilia Aldaz.

Foto: Oro Restaurante

Hovedkokken, Felipe Bronze, er en av de mest anerkjente brasilianske kokkene i sin tid, ifølge restaurantens nettside. Restauranten blir blant annet belønnet for deres kreative meny, og deres dedikasjon til å videreføre og innovere i den brasilianske matverdenen.

Michelin: ⭐⭐

Les mer om restauranten her.

3. Madonnina del Pescatore – Senigallia, Italia

Foto: Madonnina del Pescatore

Denne vakre restauranten som spesialiserer seg på italiensk sjømat ligger i en den sjarmerende havnebyen Senigallia i regionen Marche på østkysten av Italia. Her får du fantasifulle retter med fokus på rene råvarer, og særlig fisk.

Restauranten har 2 stjerner i Michelin-guiden og beskrives som kreativ og kontemporær i anmeldelsen. Det er vanskelig å ikke la seg friste av denne vakre maten i intime omgivelser med utsikt over den italienske kystlinjen.

Michelin: ⭐⭐

Les mer om restauranten her.

artikkelen fortsetter etter annonsen

4. Martín Berasategui – Lasarte-Oria, Spania

Oppkalt etter sin berømte hovedkokk, er denne restauranten noe av det ypperste Spania har å by på. Kokken har hele 12 Michelin-stjerner på tvers av restaurantene hans, og er topp 3 i verden over kokker med flest Michelin-stjerner.

Selv kaller Martín Berasategui seg for en «formidler av glede», og gjør dette gjennom eksperimentell og elegant gourmet-mat. Restauranten har den høyeste utmerkelsen man kan få fra Michelin-guiden, med 3 stjerner. Du finner restauranten i nærheten av San Sebastian, mot nord-kysten av Spania.

Michelin: ⭐⭐⭐

Les mer om restauranten her.

5. El Xato – La Nucia, Spania

Enda en spansk restaurant på listen, og denne spesialiserer seg på tapas og ris-retter. Restauranten startet som en enkel vinkjeller i 1915, og har siden blitt arvet ned i generasjoner til dagens eiere med kjøkkensjef Christina Figueira i front. Hun har blant annet bakgrunn som intern hos nummer 4 på denne listen.

Foto: El Xato

Med lang historie, lokale kvalitetsråvarer og meny inspirert av omgivelsene har denne restauranten funnet en plass høyt på listen over folkets favoritter.

Michelin: ⭐

Les mer om restauranten her.

6. Ristorante Villa Crespi – Orta San Giulio, Italia

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«En lunch for livet. Servitørens tilnærming, den nydelige presentasjonen, de utrolige omgivelsene og maten som var av en annen verden gjorde dette til en fantastisk opplevelse. Dra to ganger om du kan.»

Mike L, Storbritannia

Michelin: ⭐⭐

7. Les Plaisirs Gourmands – Schiltigheim, Frankrike

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Kreativ og nydelig mat. Vakker dekor og utendørs hage. Strålende service. Fantastisk presentasjon. Utrolig verdi for pengene. Menyen endrer seg stadig, men jeg er sikker på at det betyr variasjoner på den vidunderlige tema-menyen.»

PWB9112, USA

Michelin: ⭐

8. Sachi Heliopolis – Kairo, Egypt

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Dette er en opplevelse som helt sikkert er verdt hvert minutt av tiden din. Forrettene er til å dø for, hovedrettene vil sjokkere, og dessertene er bokstavelig talt av en annen verden. … Servicen er ubeskrivelig når det gjelder hjelp og kunnskap om rettene. De har høfligheten og etiketten til en 5-stjerners Michelin restaurant. For å oppsummere, hvis du vil ha en fantastisk kveld, dra hit.»

Kareemhanna79, Egypt

9. Auberge Du Vieux Puits – Fontjoncouse, Frankrike

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Noenlunde utenfor rekkevidde i en nydelig vin-region ligger en spektakulær, og sannsynligvis noe undervurdert perle av en 3-stjerners Michelin-restaurant. Ufeilbarlig, vennlig service, eksepsjonell meny. Vin-sammensetningen var en fantastisk måte å bli kjent med noen av de lokale produsentene … Anbefales på det sterkeste.»

Tdiddy23, Canada

Michelin: ⭐⭐⭐

10. Paul Ainsworth at No. 6 – Padstow, Storbritannia

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Eksepsjonelt 🌟 Wow, jeg har kommet til denne restauranten siden 2004 og solgt cateringutstyr til den mest fantastiske profesjonelle kokken og eieren Paul med (på den tiden) John… For første gang noensinne har jeg nå spist her, og hatt den mest fantastiske matopplevelsen i mitt liv ❤️ Det var for å feire datteren min sin bursdag, siden jeg nå bor i Spania. Jeg har spist på de beste restaurantene rundt om i verden, dette har vært en av de BESTE. TAKK.»

TraceyP363, Spania

Michelin: ⭐

11. La Colombe – Constantia, Sør-Afrika

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Virkelig kunst i matform, og så deilig! Nydelig presentasjon og perfekte smakskombinasjoner! Quirky, morsomt og deilig! Servicen var upåklagelig.»

714Isabella, USA

12. Restaurante Origem – Salvador, Brasil

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Wow, de blåste tungen min vekk. Jeg tenker fortsatt på dette stedet.»

Rick G.

13. The Grove – Auckland, New Zealand

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Helt fantastisk. Den beste plantebaserte smakingen jeg har vært på. Maten og presentasjonen var utsøkt. Jeg var spent på hver rett som skulle komme. En smaksopplevelse!»

r0bynm2022

14. Sails Restaurant – Auckland, New Zealand

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Matopplevelse i verdensklasse. Et nøye sammensatt seksretters måltid som etterlot deg mett, men ikke oppblåst. Vinutvalget var utmerket, og den overordnede presentasjonen og smaken av måltidene var i verdensklasse, vurdert av en person som har spist på den høyeste standarden på 5 kontinenter.»

Gerald S.

15. PIC – Valence, Frankrike

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Den beste restauranten i verden. … Jeg har vært velsignet med å kunne spise på de fineste restaurantene rundt om i verden, og det er vanskelig å finne et annet sted som er likt PIC.»

Ronald W., USA

Michelin: ⭐⭐⭐

16. Ristorante Don Alfonso 1890 – Sant’Agata sui Due Golfi, Italia

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Vakker restaurant, veldig oppmerksom, men diskré service. Jeg har aldri visst at mat kunne være så fantastisk. Det er dyrt, men du spiser på en av Italias femten beste restauranter. Upåklagelig.»

Lee T.

Michelin: ⭐⭐

17. Akira Back – Bangkok, Thailand

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Elsket tunfiskpizzaen. Det var så bra. Vakkert sted. Personalet er utrolig hyggelige og tilrettelegger gjerne. Chill atmosfære. Perfekt til en spesiell middag med par eller vennegrupper.»

GiftV3

18. Maido – Lima, Peru

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Utrolig opplevelse, hver bit var en sanseeksplosjon – serveringen overgikk all forventning – som en kvinne som spiste middag alene følte jeg meg aldri ukomfortabel, og personalet var flott å snakke med. Bartenderne har også et stort show når de lager Pisco Sour!»

pamelabT6173PA

19. Lahaina Grill – Lahaina, Hawaii

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Kunne ikke blitt bedre. Dette var så bra. Personalet var veldig imøtekommende – servitøren vår Brianna var så så så søt. Maten var utrolig! vi fikk short rib, filet og fiskespesial, og alle var 1000000/10, utrolig godt. Selvfølgelig er dette stedet dyrt, men det er virkelig verdt det.»

saraaaahx3, USA

20. 5 – Stuttgart, Tyskland

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Utmerket mat, utmerket service, utmerkede vinsammensetninger. Anbefales på det varmeste. Ikke hopp over kaktusen!!!»

ruperttabear

Michelin: ⭐

21. Chila – Buenos Aires, Argentina

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Jeg elsket denne smaksmenyen. Mens maten ble kreativt presentert, gjorde fokuset på argentinske ingredienser at måltidet hadde en rød tråd og en historie. Vin-paringen var utmerket og annerledes. Cocktailen før måltidet var i verdensklasse. Og servicen var førsteklasses. Vi tilbrakte flere timer der og følte oss godt ivaretatt, og følte at vi var der for å nyte selskapet og maten og vinen. Nydelig, nydelig opplevelse.»

582rebekahm, Japan

22. Summer Pavilion – Singapore, Singapore

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Utmerket mat som gir vann i munnen, hver rett var utsøkt og smakfull. Det var også utmerket service fra personalet (Karen og Chun Wai) som var veldig imøtekommende og vennlige. Gjorde dagen min komplett =)»

wilsono925, Singapore

Michelin: ⭐

23. Tin Lung Heen – Hong Kong

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Jeg elsket denne smaksmenyen. Mens maten ble kreativt presentert, gjorde fokuset på argentinske ingredienser at måltidet hadde en rød tråd og en historie. Vin-paringen var utmerket og annerledes. Cocktailen før måltidet var i verdensklasse. Og servicen var førsteklasses. Vi tilbrakte flere timer der og følte oss godt ivaretatt, og følte at vi var der for å nyte selskapet og maten og vinen. Nydelig, nydelig opplevelse.»

582rebekahm, Japan

Michelin: ⭐⭐

24. Mandarin Grill + Bar at Mandarin Oriental – Hong Kong

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«Fantastisk matopplevelse! Maten er super, spesielt tomahawk-steken og sjokolade-suffléen – disse er nærmest obligatoriske. Profesjonell og super service fra Niel og teamet. Anbefales på det sterkeste, og jeg vil si at det er en av de beste fine-dining stedene i HK.»

doreenfung

Michelin: ⭐

25. Restaurante 1621 – Cartagena – Colombia

Dette sier en gjest på Tripadvisor:

«ELSKET hvert minutt. Eduardo er best. Vi elsket ham så mye. Han er så søt. Kommer definitivt tilbake. ELSKER ELSKER ELSKER ELSKER ELSKER»

CourtneyLynnMuro, Colombia