Too Good To Go: Kan denne appen stoppe matsvinn?

Fra hotellfrokost til middag og bakst. Slik gikk det da tre testpersoner testet restemat.

too good to go, mat, forbrukertest, hotellfrokost, test, best i test

Too Good To Go er en plattform som muliggjør kjøp av restemat for forbrukere. Tjenesten er til for å øke bevissthet om matsvinn, og for å redusere matsvinn ved å tilgjengeliggjøre salg av overskuddsmat og produkter, ifølge vilkårene i appen.

I utgangspunktet synes vi Too Good To Go er en god idé, og det var noe ikke mange av oss brukte aktivt. Vi ønsket å gjøre en skikkelig test av tjenesten for å se om vi kunne spise restemat litt oftere i hverdagen.

🧍‍♂️🧍‍♀️🧍‍♀️ Vi var 3 testpersoner som testet 2 steder hver. Alle bestilte hver sin hotellfrokost, siden vi ville sammenligne frokosttilbud.

Se den beste opplevelsen nederst i testen!

Skrevet av Oskar Bjørkum, Tina Nygård og Milan Botani.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Slik vurderte vi Too Good To Go 📝

matsvinn, restemat
Foto: Nettavisen Mat

🏷️ Pris

⭐ Vurdering i appen

⌛ Hentetidspunkt

😊 Opplevelse

🍽️ Maten

💸 Verdi for pengene

📋 Vår score

Testen ble foretatt den 22.06.2022, og prisene, vurdering og hentetidspunkt er hentet fra appen på denne datoen.

Dette er kun en test av stedenes restemat-tilbud via Too Good To Go-appen. Vurderingene vi gir her representerer ikke våre meninger om stedenes produkter og tilbud ellers.

Frokost med Too Good To Go

Beste frokost: Clarion Hotel The Hub

Clarion the hub, hotellfrokost, restemat, tgtg, matsvinn
Foto: Nettavisen Mat

🏷️ 39 kr

⭐ 3.2 av 5 i appen

⌛ 11.30 – 12.00

😊 Det gikk raskt å hente maten, når vi først fant ut hvor. Maten skulle hentes i resepsjonen på hotellet, og ikke i restauranten.

🍽️ Maten var overraskende ok i forhold til de andre frokoststedene vi testet ut. Her fikk vi en smakfull eggerøre, avocado, potet, falafel, pølser, en liten croissant og grønnsaker. En god variasjon av sunt og digg.

💸 Vi synes det var god verdi for pengene. Med tanke på at hentetiden er så sen, kan også denne lett passe som en lunsj på veien.

📋 7/10

Thon Hotel Rosenkrantz

Foto: Nettavisen Mat

🏷️ 39 kr

⭐ 3.9 av 5 i appen

⌛ 10.30 – 11.00

😊 Vi gledet oss til å hente frokosten her – de har jo vanligvis god frokost på Brasserie Paleo (hotellrestauranten). Vi bestilte vegansk frokost, og det er et pluss at de har et eget tilbud for veganere.

TGTG, Brasserie Paleo
Foto: Nettavisen Mat

🍽️ Det vi fikk var en grønnsaksblanding med tomatbønner og to brødskiver. Smaken var helt ok. Grønnsakene så brente ut, men smakte ikke brent. Brødet var tørt, men kunne spises sammen med bønnene.

💸 39 kroner er jo billig for en hotellfrokost. Dette er et tilbud som kan passe for veganere og er enkel restemat å ta med seg på farta.

📋 5/10

artikkelen fortsetter etter annonsen

Scandic Victoria

Hotellfrokost, restemat, TGTG
Foto: Nettavisen Mat

🏷️ 39 kr

⭐ 4.6 av 5 i appen

⌛ 10.15 – 10.30

😊 Det var relativt sømløst å hente maten. Den var klar til henting når vi kom og vi fikk utlevert maten i restauranten i andre etasje.

restemat, hotellfrokost, too good to go
Foto: Nettavisen Mat

🍽️ Maten så lite innbydende ut og alt smakte relativt salt. Maten var helt kald. Det var en stor porsjon, med mye egg og sånn sett et proteinrikt måltid. Bunnen av boksen var dekket av leverpostei som all maten lå oppå, som også trakk gjennom boksen og lagde fuktmerker på bordet. Til maten fikk vi et rundstykke som hadde en skikkelig usmak, dette var en skuffende opplevelse.

💸 Vi fikk en stor porsjon for prisen, men maten var uspiselig, så vi reddet dessverre ikke mye mat fra søppelposen. Dette kunne vært et godt tilbud hvis maten ble holdt varm og de hadde droppet leverposteien og rundstykket.

📋 2/10

Vi testet også…

Middag med Too Good To Go: Jaipur Restaurant

Too good to go, jaipur indisk, matsvinn
Foto: Nettavisen Mat

🏷️ 64 kr

⭐ 4.0 av 5 i appen

⌛ 16.00 – 20.00

😊 Det var enkelt å hente maten her og de som jobbet der var godt vant med Too Good To Go kunder. Veldig praktisk hentetidspunkt siden man kan stikke innom når det passer seg rundt middagstid, vi stakk innom på vei hjem fra jobb.

🍽️ Retten var en ganske god kyllingrett, og virket å være en blanding av noen forskjellige retter. Det var en stor porsjon som mettet godt og maten var varm når vi hentet den. Det var to typer kylling med forskjellig marinade og en del av ingrediensene passet ikke nødvendigvis sammen, men sausen var veldig god. Den ene kyllingen var litt stiv, men det var ellers ingenting ved retten som minnet om at det var restemat.

💸 For 64 kroner er dette et veldig godt alternativ for en billig takeout-middag for studenter eller de som er på farta. Dette er et populært tilbud og det virker som de har en viss kvalitet på det de leverer.

📋 8/10

Bakevarer fra Joker på Barcode

Too good to go, matsvinn, miljø
Foto: Nettavisen Mat

🏷️ 39 kr

⭐ 4.3 av 5 i appen

⌛ 08.00 – 23.59

😊 Ble veldig glad da vi hentet posen fylt med bakevarer i kassa. Her var det to store brød, en baguette, en pose med brød fra Funkygine og to søte bakevarer.

🍽️ Det så bra ut ved første øyekast, men vi merket senere at posen med Funkygine-brød var to dager gammel med mugg på, noe som er et stort minus. Søtbaksten (wienerbrød og cronut) var fremdeles god. De andre brødvarene ble lagt i fryseren.

💸 Du får mye brød for pengene, men pass på at brødet ikke er muggent! Du sparer en del hvis du spiser mye brød, og du kan for eksempel bruke det til toast ved å riste brødet fra frossen tilstand.

📋 4/10

🏆 Beste opplevelse: BIT på bussterminalen

best i test, testvinner, matsvinn
Foto: Nettavisen Mat

🏷️ 39 kr

⭐ 4.7 av 5 i appen

⌛ 20.00 – 20.15

😊 Det var ikke lett å få tak i denne posen. Vi hadde på forhånd hørt at BIT er populære, og at de legger ut dagens poser ca. 1 time før stengetid. Så vi satt klare med alarm til kl. 19. Det tok 1 minutt før alle forundringsposene var utsolgt (rundt 6-8 stk. tror vi) og vi klarte akkurat å få tak i en. Da vi kom for å hente, sto alle klare kl. 20.00 for å hente. Det gikk fort og var enkelt å hente.

🍽️ Vi fikk en pose full, så full at vi måtte vente til vi kom hjem med å se hva vi hadde fått. Vi fikk 6 kanelboller, 3 vaniljeboller (og disse er store, altså!) og 3 donuts. Totalt 12 bakervarer. Bollene her er kanskje topp 3 beste boller man klarer få tak i, og de smakte like godt så sent på dagen. Noen av kantene var kanskje litt harde, men det gjorde ingenting.

💸 Veldig mye verdi for pengene. En bolle koster vanligvis over 40 kr, og 4 stk koster 104 kr, så her er det langt over markedspris.

📋 10/10

Konklusjon ✔️

Etter vår test var det enkelte tilbud som ga mersmak, men også noen vi ikke vil benytte oss av igjen. Det virker som det er store variasjoner i hvor mye man får for pengene, og kvaliteten på det man får. Likevel er det en god tanke bak appen med å redusere matsvinn, og dersom man har litt erfaring kan man finne gode tilbud man kan spare penger på.

Appen var enkel å bruke og det er praktisk hvis man bor i sentrum, særlig hvis man er en familie, eller en student som vil spare penger. Hvis man finner de rette tilbudene har Too Good To Go noe for alle.

Vil vi bruke appen mer i hverdagen? 🧍‍♀️ sier ja, 🧍‍♂️🧍‍♀️ sier nei.