Tacorester: 10 enkle og kreative restemiddager

Tacorester, restemiddag
Taco er den virkelige nasjonalretten til Norge. Vi gir deg tipsene til hvordan du kan bruke restene. Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Har du noen tacorester igjen? Ikke kast dem! Du kan enkelt bruke dem til å lage en smakfull restemiddag.

Av: Pål Nisja-Wilhelmsen.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Tacosalat

Tacosalat er deilig tacorestemiddag
Tacosalat – en frisk og smakfull salat med sprø tortillachips, saftig tacokjøtt, friske grønnsaker og en deilig dressing. Perfekt for en enkel lunsj eller middag! Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Lag en tacosalat av restene. Dette kan du gjøre nesten uansett hva du har igjen av rester, og eventuelt legge til ekstra salat, avokado, mais, tomater og løk. Blander du rømme med litt tacokrydder, om du har igjen, får du også en herlig dressing. Bør nytes dagen etter, for eksempel som en herlig lunsj.

Quesadilla

Quesadilla
Quesadilla – en meksikansk klassiker med smeltet ost og fylt med rester av tacokjøtt og grønnsaker. En enkel og smakfull måte å bruke opp rester på! Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Bruk taco-kjøttet som fyll i en quesadilla sammen med ost og andre grønnsaker eller kjøttrester. Hvis du har lefser til tacoen så legger du bare osten som eventuelt er igjen på lefsen, legger kjøtt og paprika/mais (resten av grønnsakene bruker du som topping) inne i lefsen, bretter og steker i pannen i noen minutter. Kan også varmes i ovnen, men med pannesteking får du en mer crispy følelse. Kjapt og greit som søndagsmat om du har hatt taco på lørdagen.

Nachos

Nachos
Nachos – en herlig blanding av sprø tortillachips, smeltet ost og krydret tacokjøtt, toppet med friske grønnsaker og guacamole. Perfekt for en kveld med venner eller som en snack når som helst på dagen! Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Dette er kanskje det enkleste gjenbrukstrikset. Kjøp litt nachochips, den enkleste og billigste typen og hell over det du har igjen av kjøtt. Legg på ost, og stek til smeltet i ovnen. Bruk så restene til nachosen. Spesielt godt om du dagen før også har inneholdt litt øl eller vin til taco.

Les også: 300 000 brød kastes hver dag i Norge

Pizza

Pizza
Taco-pizza – en spennende meksikansk vri på den klassiske pizzaen, med en sprø pizzabunn, krydret tacokjøtt, smeltet ost og friske grønnsaker. En deilig og enkel måte å bruke opp rester på! Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Bruk tacokjøttet som topping på en pizza, enten du har en hjemmebakt bunn (8 dl hvetemel/pizzamel, 3 dl vann, 1 pakke tørrgjær, 2 ts salt og litt olivenolje) eller innkjøpt. Bruk kjøtt og ost som er igjen som topping, bland salsaen med en boks hakkede tomater og du får en superdeilig hjemmelaget tacopizza.

Omelett

Omelett
Omelett – en sunn og mettende frokost eller lunsj, fylt med rester av tacokjøtt, ost og friske grønnsaker. En enkel og deilig måte å starte dagen på! Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Den mest tradisjonelle og smarte restemiddagen: Omelett. Tacoresteomelett er superenkelt, bland alt i en bolle med egg og vann. Triks? 1 spiseskje hvetemel, litt bakepulver blandet med vann (før du heller i bollen) så hever den og blir fluffy også. Stek gjerne med lokk på relativt middels varme.

Les også: Slik får du sprøest bacon

Tacoputer

Tacoputer
Taco butterdeig – en deilig og smakfull forrett eller snacks, med et butterdeig-kopp fylt med rester av krydret tacokjøtt, smeltet ost og friske grønnsaker. Perfekt for en fest eller som en enkel og smakfull snacks. Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Dette er en liten røver av en restemiddag. Fyll små butterdeigskopper med restene og lag små tacoputer. Vi synes selv butterdeig er litt slitsomt å lage selv så kjøp ferdig, og brett små kopper av det, eventuelt ha det i små ildfaste former (for eksempel former som dagen før kan brukes som tacoinndeling). Lite tips er om du er fingernem: Lag snegler (tenk kanelsnegler). Ekstra godt. Eventuelt kan du bake de helt inn for å lage super og deilig fingermat.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Tacosuppe

Tacosuppe, restemat
Tacosuppe – en smakfull og krydret suppe fylt med rester av tacokjøtt, bønner og grønnsaker. Toppet med tortillachips, avokado og ost, denne suppen er en varmende og mettende måte å bruke opp dine rester på! Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Lag en deilig taco-suppe med restene. Det du trenger i tillegg til det du har er buljong, som du alltid bør ha i skapet og hermetiske tomater. Kjøttbuljong er best her, og bruk bare blandingsforholdet for å få nok suppe som du leser på buljongpakken. Maisenna er fint for å få riktig konsistens, men ikke nødvendig. Kok med hermetiske tomater (gjerne finhakket) og restene sammen med buljongen og du har en herlig smakfull suppe som mange vil elske. Lefser, tacoskjell og annet kan spises til (lefsene kan stekes som vegetarquesedilla (bare med ost).

Bakt potet

Bakt potet, restemiddag, taco
Bakt potet med tacofyll – en enkel og mettende middag med en bakt potet fylt med rester av tacokjøtt, ost og friske grønnsaker. En smakfull måte å bruke opp rester på og perfekt for en rask og deilig middag! Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Denne tar jo tid, men er lite jobb. Har du airfryer går det ekstra fort (maks 1 time), men uansett bruk restene som fyll i en bakt potet. Det er innertier med restene fra taco i favorittnattmaten i bygde-Norge.

Stekt tacoris

Stekt tacoris, restemiddag, tacorester
Stekt tacoris – en smakfull og krydret meksikansk rett laget med rester av tacokjøtt, ris og grønnsaker, alt stekt sammen i en panne. En enkel og deilig måte å bruke opp rester på, og perfekt for en rask og mettende middag! Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Stek tacokjøttrestene sammen med ris og grønnsakene du har for å lage en smakfull risrett. Kjapt triks er å ha boil-in-bag ris på lager for nettopp dette, her er det ikke riskvaliteten som avgjør det hele. Så slenger du i egg for å få litt ekstra mat om du vil det. Noen liker å bare ha deler av egget (hvit, gul etc), men vi kaster hele egget i (uten skall).

Grønnsakspannekake

Grønnsakspannekake, tacorester
Grønnsakspannekake – en sunn og deilig pannekake laget med rester av tacokjøtt, grønnsaker og ost. Perfekt for en enkel og smakfull lunsj eller middag, og en flott måte å få i seg mer grønnsaker på. Illustrasjon skapt av kunstig intelligens (Midjourney)

Ble alt kjøttet spist opp? Fortvil ikke. Der vi i Norge ofte tenker på pannekake som noe man må ha sukker og syltetøy på er det ikke slik i den store verden utenfor oss. I utlandet, som det kalles, er pannekaker ofte middagsretter hvor disse ikke er søte. Taco-restene passer perfekt her som grunnlag. Bruk en standard pannekakeoppskrift, men gjør den litt tynnere og kutt alt søtt. Så bruker du tacorestene oppå mens du steker og varmer. Det smaker herlig!

Å bruke rester er ikke bare en god måte å spare penger på, men det kan også gi deg muligheten til å være kreativ på kjøkkenet og lage nye og spennende retter. Hvis du har noen taco-rester igjen, er det mange måter å bruke dem på.

Ikke bare vil du få et nytt og spennende måltid, men du vil også redusere matsvinnet ditt. Det er en vinn-vinn-situasjon! Så neste gang du lager taco, lag litt ekstra og prøv å bruke restene på en av disse 10 enkle og kreative måtene. Du vil bli overrasket over hvor mye du kan få ut av dine taco-rester!

Send inn dine egne tips til restemiddag her!


Les også: