ANNONSE

Ribbe med garantert sprø svor

180 minutter
Middag
Tradisjonell

Ribbe er en skikkelig juleklassiker, og for mange blir det ikke jul før ribba er på bordet. Det aller aller viktigste er at svoren blir sprø! Med denne oppskriften får du en nydelig smak på ribba og garantert sprø svor, uten å måtte snu ribba midt i stekeprosessen og risikere å ødelegge svoren.

Server ribba med hjemmelaget surkål eller rødkål, det er enklere å lage selv enn du tror. Jeg liker å bruke tynnribbe som jeg fjerner beina fra før jeg krydrer den, dette kan du også spørre butikken eller slakteren om å gjøre.

oppskrift, Simen Vatne, Nettavisen Mat
Simen Vatne Nettavisens Matekspert

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du

2 kg Tynnribbe
4 ss Ribbekrydder
2 ss Salt
5 dl Vann

Surkål

1 stk Hodekål
2 stk Eple
1 ts Salt
2 ts Karve
2.5 dl Vann
2 ts Eddik
2 ts Sukker

Hvordan lage sjysaus:

sjysaus, sjysaus oppskrift, saus, oppskrift saus, saus til mat, saus til kjøtt

Tilbehør

Tradisjonell

Sjysaus

30 minutter
Enkelt

Les også: (+) Dette er de beste svineribbene.

ANNONSE


fårikål oppskrift, simen vatne, mors fårikål

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.