Sjysaus

30 minutter
Tilbehør
Tradisjonell

Sjysaus er en enkel og kjempegod saus du slenger sammen med enten stekesjy eller kraft fra for eksempel kjøtt eller kalkun.

oppskrift, Simen Vatne, Nettavisen Mat
Simen Vatne Nettavisens Matekspert

Hjemmelaget kraft er aller best, og den kan du lage ved å koke rester av grønnsaker, bein, fisk, kylling og lignende. Kraften kan fryses ned og har lang holdbarhet. Hvis du ikke har hjemmelaget kraft kan du enten kjøpe kraft fra butikken, bruke buljong eller fond som du blander med vann etter anvisning på pakken.

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du

1 l Sjy
2 ss Maisenna
Salt og pepper

Sjysaus kan for eksempel serveres til:

pinnekjøtt med kålrabistappe, oppskrift, julemat, julemiddag, tradisjonell julemat

Middag

Tradisjonell

Pinnekjøtt med kålrabistappe

180 minutter
Enkelt

ANNONSE


fårikål oppskrift, simen vatne, mors fårikål

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.