ANNONSE
Kalkun med waldorfsalat
Helstekt kalkun er en nesten majestetisk rett som mange serverer på nyttårsaften. Jeg spiser alltid kalkun på nyttårsaften med en fyldig fløtesaus, hjemmelaget waldorfsalat og grønnsaker. Noen liker også å servere kalkunen sammen med ris, og her kan man velge helt selv hvilke tilbehør man lager. Det aller meste blir smakfullt!

Slik gjør du:
Tin kalkunen, dette tar 1-2 dager. Ta ut innmatposen på kalkunen, dersom du ønsker kan du bruke denne til å koke kraft på. Vanligvis bruker jeg stekekraften fra kalkunen i stedet.
Bind sammen lårene med hyssing og brett vingene inn under kalkunen. Smelt smør og pensle kalkunen.

Krydre kalkunen med salt og pepper. Kutt grønnsakene i grove biter og legg over i en ildfast form, legg kalkunen på grønnsakene og hell over litt vann.

Sett kalkunen slik at den blir sentrert midt i en forvarmet ovn på 170 grader, og stek i 30 minutter per kilo. La kalkunen hvile i 20 minutter før du kutter den opp.
Kok opp vann i en kjele, ha i rosenkål og la disse koke i 3-4 minutter før du har i erter og brokkolini, kok videre i 3-4 minutter. Hell av vannet og vend inn smør, krydre med salt og pepper.
Kutt eple, stangselleri og ananas i biter, kutt druene i to. Pisk fløte og sukker til krem. Vend sammen frukt, krem og majones. Smak til med sitronsaft og topp med grovhakkede valnøtter.
Server med fløtesaus eller en enkel sjysaus.
Ingredienser
Dette trenger du
Grønnsaker
Waldorfsalat
Relaterte oppskrifter til kalkun:
ANNONSE