ANNONSE

Kalkun med waldorfsalat

180 minutter
Middag
Amerikansk

Helstekt kalkun er en nesten majestetisk rett som mange serverer på nyttårsaften. Jeg spiser alltid kalkun på nyttårsaften med en fyldig fløtesaus, hjemmelaget waldorfsalat og grønnsaker. Noen liker også å servere kalkunen sammen med ris, og her kan man velge helt selv hvilke tilbehør man lager. Det aller meste blir smakfullt!

oppskrift, Simen Vatne, Nettavisen Mat
Simen Vatne Nettavisens Matekspert

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du

4 kg Kalkun
100 g Smør
1 stk Løk
3 stk Gulrot
2 stk Selleristang

Grønnsaker

400 g Brokkolini
400 g Selskapserter
400 g Rosenkål
50 g Smør

Waldorfsalat

6 stk Eple
4 stk Selleristang
0.5 stk Ananas
300 g Druer
2.5 dl Fløte
2.5 dl Majones
100 g Valnøtter
0.5 stk Sitron
1 ss Sukker

Relaterte oppskrifter til kalkun:

ANNONSE


fårikål oppskrift, simen vatne, mors fårikål

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.