Her kommer fasiten til eksperten, og den er ikke helt som vi trodde.
Sprøtt, saftig og gyllent er ord som beskriver den perfekte frokosten. Dessverre kan vi ikke alle si med hånda på hjertet at vi får det til hver gang. Her er svaret på «hvordan steke bacon?». 🥓
Skrevet av: Oskar Bjørkum.
artikkelen fortsetter etter annonsen
Hvordan steke bacon
Ved hjelp fra Daniel Slakter, hovedslakter hos Annis Pølsemaker i Oslobukta, har vi forsøkt få å svar på dette spørsmålet en gang for alle. Han opplyser om at Annis lager eget bacon, og selger mye av det.
Før du steker bacon
Bacon kan stekes på flere måter, og det varierer hva som foretrekkes. Daniel Slakter synes baconet får best konsistens i stekepanne når den stekes i en liten mengde vann, men utelukker ikke stekeovn som alternativ.
– Dersom du skal lage større mengder er det lettere å steke baconet i stekeovn på bakepapir.
Baconet er aller best med rene smaker. Det er ferdig saltet og eventuelt ferdig krydret, så det trenger ikke noe mer tilberedning, sier Slakter.
– Når du steker kjøttet i vann får du bedre konsistens og baconet blir skikkelig sprøtt. Det beste med å bruke denne metoden er at du slipper oljesprut og at baconet blir brent.
Under vår test tok det cirka 10 minutter med denne metoden:
Hvordan steke bacon
Slik gjør du:
artikkelen fortsetter etter annonsen
Etter steking
kan du bare hive innpå. Spis umiddelbart mens maten er varm. Baconet blir skikkelig sprøtt og kan enkelt smuldres opp dersom det skal brukes i pasta, salat eller til fisk. Dersom det blir rester kan du… Nei, da. Det er bacon vi snakker om, det blir ikke rester.
Steke bacon i stekeovn
Som nevnt tidligere er det ingenting i veien for å steke bacon i stekeovn, særlig dersom det skal stekes større mengder. Daniel Slakter gir deg denne enkle oppskriften:
Slik steker du bacon i stekeovn
Triks som overrasker
Personlig ble jeg overrasket over resultatet av å steke bacon i vann. Derfor måtte jeg videreformidle nyheten til mine kolleger, og det var ikke mange som visste om trikset:
– haha nei???? Jeg må fortelle denne revolusjonerende nyheten til samboeren med en gang. Vi har planlagt pannekake og bacon i morgen, så det må testes ut.
– Nei..? Jeg har de i ovnen. Du må skrive sak!! Jeg hadde klikka, lett.
– Hva i alle dager? Steker alltid bacon i ovnen hvert fall, men aldri hørt om i vann? Da må jeg prøve i helgen da 🥓
– jeg tenker at jeg er så kul som har gjort det i flere år.
Takk til Daniel Slakter fra Annis Pølsemaker i Oslobukta for tips!