Halloweengodteriet smaker aller best når det er hjemmelaget! Slik lager du det.
![](https://mat.nettavisen.no/content/uploads/sites/3/2022/10/IMG_4052-1024x768.jpg)
Hjemmelaget godteri er proppfullt av smak! Dinne vingummien blir garantert en «snakkis» i helgen. Her har jeg brukt ekte bringebær som er kokt opp og kjørt med stavmikser til en fin puré, dette gjør at smaken blir naturlig digg! Oppskrift nederst i saken.
Skrevet av Simen Vatne.
artikkelen fortsetter etter annonsen
Enkelt å lage godteri selv 🍬
Jeg, som de fleste andre, elsker godteri, og det er enklere enn man tror å lage det selv.
I denne varianten har jeg brukt bringebær, men man kan bruke så og si alt med den samme baseoppskriften. Prøv for eksempel mango, ananas, jordbær eller blåbær.
Det eneste du trenger i tillegg til ønsket frukt eller bær er: Gelatinplater, sukker, sitronsyre og vann. Alt dette finner du i de fleste matbutikker.
Slik lager du hjemmelaget godteri 🟥
![](https://mat.nettavisen.no/content/uploads/sites/3/2022/10/IMG_4068-1024x768.jpg)
Dette trenger du:
- 200 g fryste bringebær
- 2,5 dl vann
- 20 stk gelatinplater
- 400 g sukker
- 15 g sitronsyre
Slik gjør du:
Start med å koke opp bringebær og vann, la det småkoke et par minutter før du kjører det sammen med en stavmikser.
![hjemmelaget godteri, oppskrift](https://mat.nettavisen.no/content/uploads/sites/3/2022/10/IMG_4023-1024x768.jpg)
Sil blandingen slik at du fjerner alle frø fra bringebærene. Mål opp 2,5 dl av blandingen og ha den tilbake i kjelen. Kok opp sammen med sukker og sitronsyre og la det småkoke noen minutter til sukkeret har løst seg opp.
![hjemmelaget vingummi](https://mat.nettavisen.no/content/uploads/sites/3/2022/10/IMG_4026-1-1024x768.jpg)
Legg gelatinplatene i vann i noen minutter til de er myke, klem så ut alt vannet og ha dem over i blandingen i kjelen, rør godt.
![oppskrift på godteri, godteri til halloween](https://mat.nettavisen.no/content/uploads/sites/3/2022/10/IMG_4035-1024x768.jpg)
Ha blandingen over i en passende form, for eksempel en ildfast form eller kakeform. Sett kaldt, gjerne i fryser, over natten.
![hjemmelaget godteri, oppskrift](https://mat.nettavisen.no/content/uploads/sites/3/2022/10/IMG_4039-1024x768.jpg)
Bruk godt med sukker når du kutter opp gelebitene, dette gjør at de ikke setter seg fast i hverandre.
![](https://mat.nettavisen.no/content/uploads/sites/3/2022/10/IMG_4052-1024x768.jpg)
Oppbevar gelebitene kaldt i en zip-pose med litt ekstra sukker, de kan også fryses.