Hjemmelaget godteri

Halloweengodteriet smaker aller best når det er hjemmelaget! Slik lager du det.

Hjemmelaget vingummi med ekte bringebær og helt uten tilsetningsstoffer. Foto: Simen Vatne

Hjemmelaget godteri er proppfullt av smak! Dinne vingummien blir garantert en «snakkis» i helgen. Her har jeg brukt ekte bringebær som er kokt opp og kjørt med stavmikser til en fin puré, dette gjør at smaken blir naturlig digg! Oppskrift nederst i saken.

Skrevet av Simen Vatne.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Enkelt å lage godteri selv 🍬

Jeg, som de fleste andre, elsker godteri, og det er enklere enn man tror å lage det selv.

I denne varianten har jeg brukt bringebær, men man kan bruke så og si alt med den samme baseoppskriften. Prøv for eksempel mango, ananas, jordbær eller blåbær.

Det eneste du trenger i tillegg til ønsket frukt eller bær er: Gelatinplater, sukker, sitronsyre og vann. Alt dette finner du i de fleste matbutikker.

Slik lager du hjemmelaget godteri 🟥

Ferdig resultat. Foto: Simen Vatne

Dette trenger du:

  • 200 g fryste bringebær
  • 2,5 dl vann
  • 20 stk gelatinplater
  • 400 g sukker
  • 15 g sitronsyre

Oppbevar gelebitene kaldt i en zip-pose med litt ekstra sukker, de kan også fryses.


fårikål oppskrift, simen vatne, mors fårikål

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.

Følg Nettavisen Mat på Instagram her.