Halloweengodteriet smaker aller best når det er hjemmelaget! Slik lager du det.
Hjemmelaget godteri er proppfullt av smak! Dinne vingummien blir garantert en «snakkis» i helgen. Her har jeg brukt ekte bringebær som er kokt opp og kjørt med stavmikser til en fin puré, dette gjør at smaken blir naturlig digg! Oppskrift nederst i saken.
Skrevet av Simen Vatne.
artikkelen fortsetter etter annonsen
Enkelt å lage godteri selv 🍬
Jeg, som de fleste andre, elsker godteri, og det er enklere enn man tror å lage det selv.
I denne varianten har jeg brukt bringebær, men man kan bruke så og si alt med den samme baseoppskriften. Prøv for eksempel mango, ananas, jordbær eller blåbær.
Det eneste du trenger i tillegg til ønsket frukt eller bær er: Gelatinplater, sukker, sitronsyre og vann. Alt dette finner du i de fleste matbutikker.
Slik lager du hjemmelaget godteri 🟥
Dette trenger du:
- 200 g fryste bringebær
- 2,5 dl vann
- 20 stk gelatinplater
- 400 g sukker
- 15 g sitronsyre
Slik gjør du:
Start med å koke opp bringebær og vann, la det småkoke et par minutter før du kjører det sammen med en stavmikser.
Sil blandingen slik at du fjerner alle frø fra bringebærene. Mål opp 2,5 dl av blandingen og ha den tilbake i kjelen. Kok opp sammen med sukker og sitronsyre og la det småkoke noen minutter til sukkeret har løst seg opp.
Legg gelatinplatene i vann i noen minutter til de er myke, klem så ut alt vannet og ha dem over i blandingen i kjelen, rør godt.
Ha blandingen over i en passende form, for eksempel en ildfast form eller kakeform. Sett kaldt, gjerne i fryser, over natten.
Bruk godt med sukker når du kutter opp gelebitene, dette gjør at de ikke setter seg fast i hverandre.
Oppbevar gelebitene kaldt i en zip-pose med litt ekstra sukker, de kan også fryses.
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.