ANNONSE
Ribbe med garantert sprø svor
Slik gjør du:
Start med å rute svoren, her er et triks å skjære dypt ned i fettet for å få sprø svor. Mange ruter kun skinnet, da er sjansen større for at svoren ikke blir sprø.
Gni godt med salt på alle sidene og pass på å få salt ned i rutene, så gnir du inn ribbekrydder og lar ribba stå kaldt i 2-3 dager.
Legg ribba i en langpanne med bakepapir under, lag en forhøyning under ribba med aluminiumsfolie slik at den bøyer seg jevnt opp på midten. Hell vann i langpannen og dekk den med aluminiumsfolie.
Forvarm ovnen til 220 grader og damp ribba i 60 minutter. Ta så av folien og stek videre i 1,5 time på 200 grader til svoren popper.
La ribba hvile i 20 minutter før du kutter den opp, da holder den på saftigheten.
Kutt hodekålen i tynne strimler. Skrell eplene og kutt i båter. Ha kål og epler over i en kjele, legg lagvis sammen med salt og karve. Ha i vann og kok i 45 minutter. Smak til med sukker og eddik.
Server ribba sammen med surkål og sjysaus.
Ingredienser
Dette trenger du
Surkål
Hvordan lage sjysaus:
Les også: (+) Dette er de beste svineribbene.
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.