Royal Caribbeans Symphony of the Seas: En matelskers drøm

Royal Caribbean, Symphony of the Seas, cruise, cruise skip, cruise båt, Miami USA
Vi har testet matopplevelsene på Royal Caribbeans MS Symphony of the Seas. Dette er vår matekspert Simen Vatne vurdering. Foto: Simen Vatne/Nettavisen Mat

Vi har testet maten om bord på et av verdens største cruiseskip: MS Symphony of the Seas.

Nettavisens matekspert Simen Vatne har sjekket ut maten på det som frem til mars i år var verdens største cruiseskip: Symphony of the Seas. Vi gikk om bord skipet i Miami og seilte innom Bahamas, Mexico og Honduras i tillegg til signaturdestinasjonen Coco Cay som er Royal Caribbean sin egen øy fylt med opplevelser.

Annonselenke: Her søker du hoteller i Miami🛎️

– Jeg har alltid hatt lyst til å reise med Royal Caribbean, mye på grunn av alt jeg har hørt om maten om bord og jeg kan nå bekrefte at dette virkelig er alle matelskeres drøm, sier Simen. 

Han har spist seg gjennom alle restauranter som er inkludert i billetten i tillegg til spesial-restauranten «Wonderland», en restaurant inspirert av Alice in Wonderland hvor konseptet er at fantasien er en del av måltidet.

Vi tar deg gjennom frokost, lunsj og middag. All mat og drikke omtalt i saken er gratis for gjestene, det vil si inkludert i billettprisen, foruten spesialrestauranten Wonderland som koster omkring 500 kroner per person.

Annonselenke: Her bestiller du cruise med Royal Caribbeans Symphony of the Seas 🚢

Av: Simen Vatne

Turen og maten i denne omtalen ble sponset av Royal Caribbean. Vi velger til enhver tid selv hva vi ønsker å skrive om og omtaleog vi skriver aldri noe vi ikke oppriktig mener.

Min favoritt på Royal Caribbean: Solarium Bistro

Solarium Bistro
Vurdering: Dette var første restauranten jeg spiste på da jeg gikk om bord og det ble fort mitt favorittsted. Solarium Bistro ligger helt foran i skipet like ved «solariumet» som er et område for voksne (16+) med solsenger, basseng og boblebad. Atmosfæren, kombinert med at det er et relativt lite spisested med mindre folk, gjør at man får spist og kost seg uten stress og lange køer. Her serverer de buffet til frokost, lunsj og middag.

Temaet er «middelhavet» og buffeten har faste retter som serveres i tillegg til nye retter hver dag. Baconet jeg spiste hver dag til frokost her er det sprøeste jeg har opplevd!

Til frokost og lunsj trenger du ingen reservasjon og til middag reserverer du enkelt tid i appen til Royal Caribbean eller via telefonen på rommet.

Se vår videoomtale av Symphony of the Seas her.

Royal Caribbeans hovedrestaurant: Main Dining Room

Main Dining Room
Vurdering: Dette er skipets hovedrestaurant og her serveres flere tusen porsjoner hver dag. Her kan du velge så mange retter du ønsker fra à la carte menyen og typisk spiser man en forrett, hovedrett og dessert. Jeg valgte så mange jeg orket å spise, og spiste aldri det samme to ganger. Menyen er stor og varierer fra dag til dag med spesialretter som hummer, lammeskank, lokal fisk og mye mer. Her serverer de à la carte til frokost og middag.

Du blir tildelt faste spisetider noen dager før du ankommer skipet, men om du har «My time dining», som vi hadde, kan du selv reservere de tidspunktene som passer deg.

Restauranten går over 3 etasjer og er herskapelig innredet. Servicen er som på resten av skipet upåklagelig og alle ansatte er genuint hyggelige og serviceinnstilte.

Se vår videoomtale av Symphony of the Seas her.

Royal Caribbeans hovedbuffet: Windjammer

Windjammer
Vurdering: Denne buffeten er full av fristelser de aller fleste ikke vil klare å motstå, så her kan du bare glemme å holde dietten. Med et «globalt» kjøkken finner du retter fra hele verden: meksikansk, asiatisk, indisk, nordisk og mer. Her serverer de buffet til frokost lunsj og middag.

Du trenger ingen reservasjon for å spise her, men restauranten er som regel stappfull og du må påberegnes litt køståing for å komme frem til godsakene.

Windjammer er lokalisert på observasjonsdekket i skipets skorstein og har nydelig utsikt over havet.

Se vår videoomtale av Symphony of the Seas her.

Som i et eventyr: Wonderland

Wonderland

Vurdering: I Wonderland setter kun fantasien grenser! Her blir du tatt gjennom de ulike elementene i Alice in Wonderland: sol, is, flamme, jord og hav. Når du ankommer blir du møtt av den gale hattemakeren som kommer og går under måltidet, forteller historier og kommenterer hva og hvordan du spiser.

Her serverer de en smaksmeny med rundt 8 retter som du enten kan velge selv, eller «stole på dem» – som de sier, og la servitøren velge sine anbefalinger.

Rettene er morsomt anrettet og smaker godt og de aller fleste har en eller to overraskelser underveis i spisingen. Min favoritt var desserten som bestod av to ulike retter, en sjokoladekule som smelter i det servitøren heller over en varm karamellsaus, og en dessert kamuflert som en fluesopp, med sorbet, en spicy marengs og en fluffy kake.

Se vår videoomtale av Symphony of the Seas her.

Pizza og taco på Royal Caribbean: Sorrentos og El Loco Fresh

Sorrentos
Vurdering: Her serverer de skikkelig god pizza hele dagen og til langt på natten. Om du har lyst på pizza til frokost, lunsj eller middag, eller bare er litt småsulten (noe som er tilnærmet umulig om bord) er dette stedet å besøke. Her kan du velge mellom 4 typer pizza som varierer fra dag til dag og tilbehør som ulike salater.

Min favoritt ble den helt enkle, men superdigge ostepizzaen. Tynn og sprø bunn, god saus og enda bedre topping. Det er som å være på en god italiensk restaurant, bare midt på havet.

El Loco Fresh
Vurdering: Om du blir fysen på litt meksikansk mat etter all badingen om bord er El Loco Fresh perfekt. Denne buffetrestauranten finner du på dekk 15 som er der all vannaktivitet skjer om bord og den er full av fristelser. Om du vil lage din egen taco, norsk eller mexicansk, ta med deg en burrito på utflukter, spise en fersk quesadilla eller bare ha litt nachos får du gjort det her.

Min favoritt var ferske nachos toppet med både biff og kylling som kom med tilbehør som rømme, guacamole og pico de gallo.

Se vår videoomtale av Symphony of the Seas her.

Mye, mye mer: Her er resten av matopplevelsene om bord

Park Café: Inkludert
Vurdering: Tradisjonell café hvor du kan spise små retter, smørbrød, salater i tillegg til ulike drikkevarer både kalde og varme. Lokalisert på dekk 8 i skipets park.

Café Promenade: Inkludert
Vurdering: Sentral café i skipets hovedgate på dekk 5. Her serverer de ferske bakverk, småretter og ulike kalde og varme drikkevarer.

Dog House: Inkludert
Vurdering: Klassisk pølsesjappe lokalisert utendørs bak i skipet på dekk 5. Her får du ulike typer pølse med topping dagen lang.

Vitality Café: Inkludert
Vurdering: Stopp innom her for en smoothie, juice eller noe annet sunt etter trening. Lokalisert ved utgangen til trenings- og spasenteret helt foran i skipet.

Spesialrestauranter: Ikke inkludert i billetten

Chops Grille: Grill / Karibien

Jamies Italian: Italiensk

Izumi: Sushi

Hooked Seafood: Sjømat

150 Central Park: Premium / Smaksmeny

Johnny Rockets: Burger

Starbucks: Kaffe / Bistro

Mine beste tips på Symphony of the Seas

Symphony of the Seas, Cruise, cruise opplevelse, matopplevelse
Foto: Simen Vatne/Nettavisen Mat

Symphony of the Seas og de andre skipene i Oasis klassen til Royal Caribbean er større enn du kan forestille deg. Du burde derfor sette deg inn i opplegget om bord på skipet og reiseruten din. Mye kan bookes på forhånd og det meste blir billigere om du reserverer i forkant av reisen.

Royal Caribbean: Service i særklasse

Det er umulig å ikke bli imponert over servicen til Royal Caribbean. Alle de ansatte gjør sitt ypperste for å gi den beste servicen du har opplevd, og det klarer de. Gjennom cruiset får du tildelt en egen romansvarlig som fikser rommet og bytter håndklær så ofte du ønsker. De husker til og med hva du heter.

Cruise
Foto: Simen Vatne/Nettavisen Mat

Om du vil ha servering får du levert mat, drikke eller hva enn du måtte ønske hele døgnet, og i løpet av kort tid. Det er mye som er inkludert, mens noe må du betale et gebyr for på rundt 80 kroner. Om du for eksempel blir tørst om natten kan du bare ringe romservice som kommer med iskaldt vann med isbiter, helt gratis.

Køen hos «Guest Service» er som regel lang men de hjelper deg om du skulle trenge det. Skulle du bli syk om bord finnes det også en egen klinikk du kan besøke.

Annonselenke: Her bestiller du cruise med Royal Caribbeans Symphony of the Seas 🚢

Se vår videoomtale av Symphony of the Seas her:

fårikål oppskrift, simen vatne, mors fårikål

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.


Følg Nettavisen Mat på Instagram her.