IKI på Sørenga: En av Oslos beste japanske restauranter

Denne nye restauranten på Sørenga er Oslos beste japanske nykommer. Foto: Nettavisen Mat

Vår matekspert Simen Vatne har testet IKI: den nyåpnede japanske restauranten på Sørenga, Oslo. Han beskriver opplevelsen som et skikkelig gjennomført konsept fra start til slutt.

– Her kan det fort bli kamp om plassene.

Se vår videoomtale nederst i saken!

Av: Simen Vatne og Oskar Bjørkum.

Atmosfæren på IKI

IKI Oslo, IKI Sørenga, Japansk restaurant, Japansk restaurant Oslo
Foto: Nettavisen Mat

– Stilmessig er det 100% gjennomført. Når du kommer inn i restauranten kommer du inn i en japansk verden hvor du ser at de har hatt flinke folk til å sette sammen uttrykket. De har virkelig tenkt på at alt skal passe til maten de serverer, fra innredningen til serviset.

Simen er svært imponert over atmosfæren:

– For meg er dette viktig. Det har mye å si på totalopplevelsen av stedet, du skal jo sitte der gjennom hele måltidet.

Restaurantsjef på IKI oppgir til Nettavisen Mat at de har brukt 16 millioner kroner på å pusse opp lokalet.

Denne roboten kjørte frem og tilbake i det avlange lokalet. Vi måtte springe etter den for å ta dette bildet. Foto: Nettavisen Mat

– Her har de også noe jeg aldri har sett i Norge før: en servitørrobot. Roboten kjørte gjennom hele lokalet og kjørte frem og tilbake med oppvasken, uten at gjestene trenger å gjøre noe. Det er stilig at de har fokus på å være moderne, sier Simen.

IKI restaurant, IKI japansk, IKI, IKI Oslo, IKI Sørenga
Foto: Nettavisen Mat

IKI har hentet inn et kokketeam med erfarne kokker, og har tilpasset kjøkkenet slik at de kan lage japansk mat på en autentisk måte. De har egen sushikokk, egne japanske kokker og egen dessertkokk som sørger for at alle delene av menyen leverer like bra.

Se menyen til IKI her.

Maten

– Smakene er på topp. Retten jeg sitter igjen med som beste minne er definitivt sashimien. Jeg kan anbefale alle om å dra hit kun for å smake denne, det må være den beste sashimiretten jeg har spist i mitt liv, sier Simen.

Maten blir presentert på en moderne måte, og det hele oppleves veldig individuelt. Man får en grundig gjennomgang av maten: til flere av rettene kommer kokkene og presenterer rettene personlig. Vi ble fortalt at de har jobbet i flere måneder før åpning kun med å velge og vrake det som funker og ikke funker, så her har de virkelig investert i menyen.

Simen anbefaler de som besøker om å gå for en sammensatt smaksmeny. Da får du et variert utvalg av smaker som gir deg den beste opplevelsen.

– Her var det mange nye smaker jeg ikke har opplevd før: jeg fikk blant annet østers med yuzu granité, wagyu gyoza og en tartar med grillet beinmarg, og alt dette var utrolig godt.

Etter maten

IKI, IKI Oslo, IKI Restaurant, Japansk Oslo
Foto: Nettavisen Mat

IKI følger opp maten med en ordentlig dessert, og opplevelsen er ikke over før desserten er spist. De har blant annet en dessert som kommer i form av en gullbarre servert i en eske med røyk, og en dessert som ser ut som en sigar i en sigareske.

Uteområdet kommer nok til å bli svært populært i sommer:

– Vi bestilte noen alkoholfrie drinker, og de var helt sinnsykt gode – her har de åpenbart flinke folk i baren. IKI er en fin plass hvis du vil ha noen japanske småretter med et par drinker, man trenger ikke spise en hel smaksmeny.

artikkelen fortsetter etter annonsen

IKI: Oslos beste japanske restaurant?

Her får du servert japansk mat på en ny måte som du ikke har opplevd før til en fornuftig pris. Du får mye for pengene hvis man tar størrelsen på porsjonene i betraktning. Vår matekspert sier han ble så mett at han nærmest kunne rulle hjem:

– Alt var på topp for meg. Uten tvil kan jeg si at IKI er en reell utfordrer til å bli Oslos beste japanske restaurant, og jeg tror det fort kan bli kamp om bordplassene her.

Maten i denne omtalen ble sponset av IKI. Vi velger til enhver tid selv hva vi ønsker å skrive om og omtale, og vi skriver aldri noe vi ikke oppriktig mener.

Se vår opplevelse av IKI her:

Følg Nettavisen Mat på Instagram her.