Anmeldelse: Szechuan Chengdu Restaurant, Oslo

kinesisk oslo, szechuan chengdu restaurant
SZECHUAN CHENGDU: Vi synes det er vanskelig å finne bedre mat enn dette.

Hvis du har bodd i Oslo lenge nok har du sannsynligvis hørt tale om Szechuan Chengdu på Sofienberg. Det er det en grunn til. Vi har nettopp spist den beste kinesiske maten vi har fått.

Skrevet av Oskar Bjørkum.

NB: Her får du ikke bord uten å reservere. Vi anbefaler å ringe en uke i forveien.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Atmosfæren hos Szechuan Chengdu

Når man kommer inn døra på denne restauranten kan man bli litt overrasket. Er det slik denne sagnomsuste «skjulte perlen» ser ut? Den litt slitne fasaden er nettopp det, kun en fasade, og kanskje det noe labre førsteinntrykket senker forventningene litt.

Likevel er det verdt å nevne at atmosfæren er lett å like. Det er en perfekt mengde støy, og det er lett å høre at folk har det hyggelig her. Litt sjarmerende er det også at det ikke prøves for hardt. Det tyder jo på at fokuset ligger et litt annet sted, og det lukter man også.

Og, det må gis kred til servitrisene for å skape god stemning i lokalet. De byr på mye latter og i vårt tilfelle køddes det mye begge veier. Det hører vi også at det gjøres ved andre bord. Gøy!

szechuan chengdu, szechuan chengdu restaurant
Jeg fikk litt kjeft da jeg tok dette bildet. Foto: Nettavisen Mat

Menyen hos Szechuan Chengdu

Husk å spørre etter den røde, hemmelige menyen.

Szechuan Chengdu har to forskjellige menyer, men egentlig har de bare én. Dersom du bestiller fra den sorte mappen kan du like gjerne dra til hvilken som helst annen kinesisk restaurant. Ønsker du den unike opplevelsen du kun kan få her, bestiller du fra den røde.

szechuan chengdu meny
Den røde menyen lar deg velge autentiske sichuanske retter til en litt høyere pris. Foto: Nettavisen Mat

Dersom du drar hit med en gruppe anbefales det å bestille retter som alle kan dele, og hør gjerne på servitørens anbefalinger. Det kommer uansett til å bli vanskelig å ikke smake på alt.

Du kan se hele den røde menyen nederst på nettsiden til restauranten.

anmeldelse, matanmeldelse, kinesisk

Den røde menyen består av restaurantens spesialiteter, og her kan du få alt fra aubergine og tofu til oksemage, froskelår og griseøre. Topp at det finnes plenty med alternativer for de med spesielle behov, og at det også finnes noe for de dristige.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Maten

Glem sursøt saus og kylling med gummikonsistens, dette er kinesisk mat i sin komplette form.

spisepinner, szechuan chengdu restaurant
Spisepinner med Szechuan-inspirert mønster. Foto: Nettavisen Mat

Vi lot servitrisen velge forskjellige retter fra den røde menyen, og bestilte froskelår i tillegg. Til maten bestilte vi husets vin, som var en rimelig hvitvin, og kinesisk øl.

Disse tre rettene ble våre favoritter. Hver eneste bit av disse rettene byr på en ny smaksbombe. Det er virkelig en intens smaksopplevelse, og maten blir bedre og bedre jo mer du spiser.

Både biffen og kyllingen inneholder sichuanpepper, en ingrediens som gir en bedøvende effekt mens du spiser. Når maten samtidig er spicy og intens blir man nesten litt overveldet av opplevelsen. Det hele resulterer i en smaksopplevelse som flere av oss aldri har opplevd maken til.

Men, av disse er det altså aubergine-retten som blir utnevnt som favoritten. En helt utrolig rett som vi var litt nølende med å bestille, men som servitrisen insisterte på at vi måtte prøve. Vi angrer ikke.

oksefrosk, bullfrog, szechuan chengdu
Spicy oksefrosk. Foto: Nettavisen Mat

Froskelår er ikke hverdagsmat for oss som spiste, så dette var en spennende rett å prøve. Konsistensen og smaken er som en veldig mør kylling, og marinaden gjør den utrolig smaksrik. For noen treffer det kanskje ikke helt blink. Den er svært spicy og det er mye bein i lårene. Alle var likevel enig om at retten smakte godt.

Sichuanpepper, Szechuanpepper
Nysgjerrigheten tok overhånd og vi ble nødt til å spørre om å prøve. Foto: Nettavisen Mat

Til slutt spurte vi om å smake på sichuanpepperet på egen hånd. Her fikk vi erfare hvorfor vi ble nummen i munnen av noen av rettene, en utrolig merkelig opplevelse.

Etter maten ble vi nærmest kjeppjaget ut. Med få bord og mange gjester som hoper seg opp i inngangspartiet har vi forståelse for dette en travel lørdagskveld, særlig når det gjøres med et glimt i øyet.

Vurdering av Szechuan Chengdu

Szechuan Chengdu byr på det beste av det beste når det kommer til kinesisk mat. Alt ligger i maten, og det er det ingen som prøver å skjule. Servicen er karismatisk, og innstillingen ligger i å få maten fra kjøkken til bord på mest mulig effektivt vis.

Chengdu restaurant
Foto: Nettavisen Mat

Men denne typen restaurant ikke er for alle. Hvis du ikke er glad i sterk mat er ikke dette stedet for deg. Kanskje er man opptatt av tettere oppfølging fra servitørene, en godt kuratert vinpakke, og kanskje man ikke liker å bli kødda med på restaurant. Og det er selvsagt helt greit.

Det ble ingenting igjen av noe som helst. Foto: Nettavisen Mat

For meg derimot, er dette nærmest den beste restaurantopplevelsen jeg kan få. Maten er så sabla god, servicen er karismatisk og det er bare så utrolig gøy å spise hos Szechuan Chengdu. Dette er min nye favorittrestaurant i Oslo.

Mat: 10/10

En helt utrolig matopplevelse som alle bør oppleve. Veldig sterk mat med smaker vi ikke trodde fantes.

Miljø: 8/10

Det er en hyggelig og lettbeint stemning i disse veggene. Uformelt og litt rotete lokale som kanskje kunne trengt en oppussing, men det er litt av det som er sjarmen.

Pris: 6/10

Det er ikke den billigste restauranten i Oslo, men man får mye mat for pengene. Jeg ville regnet med 600-700 kroner per person for mat og drikke hvis du bestiller fra rød meny.

Karakter: 9/10

Les også:

IKI Restaurant, Oslo, Japansk

Japansk

Restaurant

Oslo

IKI på Sørenga: En av Oslos beste japanske restauranter

Vi testet nyåpnede IKI på Sørenga i Oslo. Denne japanske restauranten kan være den beste i Oslo. Vår matekspert er imponert