Anmeldelse: Plantebaserte burgere på Burger King i Storgata, Oslo

Burger king, plantebasert, storgata, vegetar, vegansk
PLANTEBASERT MENY: Burger King i Storgata har byttet til en fullstendig plantebasert meny. Foto: Nettavisen Mat

Burger King i Storgata har endret til en fullstendig plantebasert meny. Den skal etter planen gjelde i «rundt fire uker». Vår opplevelse var en plantebasert skuffelse vi håper at vi glemmer.

Skrevet av Oskar Bjørkum.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Plantebasert atmosfære

Vi ankommer like etter åpningen klokken 11:00 og blir møtt av grønnkledde vegger, smaksprøver og kuponger på gratis plantebasert Whopper.

burger king, plantebasert
I forbindelse med lanseringen av den helt plantebaserte menyen er lokalet dekorert med grønne planter. Foto: Nettavisen Mat

Innsiden av restauranten har tilsynelatende fått nytt design med grønt dekor i alle kriker og kroker. Det føles litt som å gå inn i en populær utstilling i botanisk hage. Vi liker tematikken.

burger king, planteburger
Foto: Nettavisen Mat

Det tok ikke veldig lang tid før vi fikk bestille, og vi måtte ta et plantebasert valg på stående fot. Valget falt på en «Steakhouse» og en «Bacon King». Dermed ble vi advart av mannen i kassa: «Du vet at det ikke er ekte bacon?». Ja, det kan jo være lett å misforstå.

Plantebasert mat

Burger king storgata, plantebasert meny, anmeldelse
Foto: Nettavisen Mat

Etter litt tid får vi burgerne, og vi setter oss ned for å smake. I motsetning til de dekorerte veggene var det ikke noe grønt å se på disse burgerne, og førsteinntrykket vårt var skuffende. Det vi ser er at burgerbrødene på begge burgerne rommer to planteburgere, og ikke mye mer.

Og vi vet ikke om vi fikk feil burger eller om de i grønne omgivelser har glemt det grønne, men vi mangler altså salat og tomat på «Steakhouse»-varianten. Vi forstår selvsagt at det kan gå litt fort i svingene på en nylansering, poenget er å begrunne det skuffende førsteinntrykket.

Det er denne «Steakhouse»-varianten til venstre vi bestilte her. (Dra til venstre og høyre for å sammenligne bildene.)

Plantebasert smak

Det skal sies at undertegnede har spist en del av disse plantebaserte burgeralternativene man finner i vanlige butikker i Oslo, og er verken fremmed eller «redd» for plantebaserte burgeralternativer.

plantebasert burger, bacon king
Foto: Nettavisen Mat

Det skal også sies at disse smakte kjipt. Det virker som fokuset ligger på konsistens fremfor smak her, og det føles jo som vi spiser kjøtt – det er bare ikke særlig godt. Det oppleves som å spise en ukrydret burger fra et gatekjøkken. Til slutt kommer en litt lamme-aktig ettersmak som vi heller ikke hadde forventet hos en burger bestående av kjøtt.

plantebasert bacon, burger king bacon, burger king storgata
Foto: Nettavisen Mat

Under osten finner vi en liten stripe av noe bløtt og slapt. Og jeg tror (selv uten advarselen), at jeg hadde klart å tenke meg til at dette ikke var ekte bacon.

Førsteinntrykket blir dermed bekreftet med en skuffende burgeropplevelse for begge testpersonene.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Plantebasert konklusjon

Mat: 2/10

Det er lite å hente her. Det er ikke uspiselig, det er bare ikke godt. Burgerne oppleves som totalt smakløse, og ikke et godt alternativ til verken vanlig burger eller plantebasert burger.

Miljø: 6/10

Stilig innredning, og det grønne gjør det litt hyggeligere å sitte her. Samtidig er det veldig trangt i denne restauranten, som gjør det mindre koselig å sitte her lenge, særlig i rushtiden.

Pris: 2/10

For å være ærlig ble vi overrasket over prisen. Begge burgerne kostet godt over hundrelappen alene (129 kroner), og en meny kostet 169 kroner. Da begynner vi å nærme oss burger-på-restaurant-pris, og på det prisnivået er det vanskelig å argumentere for fast-food.

Karakter: 3/10

Vi tenker at man kanskje bør ha et godt produkt før man vier en hel restaurant til det.

Les også: