Anmeldelse: Østers og vin på Eff Eff i Oslo

Eksklusiv delikatesse møter hipp atmosfære på Oslos nye trendsted.

Foto: Nettavisen

Siden sommeren har jeg hatt lyst på østers. Gleden var stor da jeg (34) fikk vite om Oslos helt egen østersbar. Jeg tok med en venninne (32) som var skeptisk til østers – dette har hun aldri smakt på før, og hun synes konsistensen virker ekkel. Kanskje hun blir overbevist?

artikkelen fortsetter etter annonsen

Atmosfæren på Eff Eff

Navnet Eff Eff betyr FF, og er en forkortelse for Fredensborg Fritidsklubb. Oslos nye østersbar var nemlig opprinnelig et lydstudio og et eventlokale før en gjeng med kreative folk valgte å satse på østers. En av eierne er rapperen Lars Vaular, som du også ser hint av i lokalet i form av vinylplata som står i en av hyllene.

Til tross for at lokalet er ganske stilrent, får man med seg noen få maritime detaljer. Det gigantiske maleriet i taket preger hele rommet, ilag med neonskilt bak glassvinduet og hvite, keramiske fliser langs baren. Det føles som man har kommet til et hipt sted i Berlin. 90-talls musikken i bakgrunnen forsterker den nostalgiske stemningen.

Foto: Nettavisen Mat.

I lokalet henger det alle typer folk; kjærestepar, eldre, og vennegjenger. Det er dette som er unikt med Eff Eff – her er alle velkomne, og du velger selv om du vil gå med hettegenser eller skjorte.

Menyen på Eff Eff

Den imøtekommende servitøren var hjelpsom da vi ikke visste hva vi skulle bestille. Vi valgte å gå for en spennende kombinasjon av østers, snacks og drikke.

Vår meny for to personer:

• Chips med rogn-dipp: 125,-

• Boquerones (fersk ansjos) servert med sitron, smør og brød: 90,-

• 2 stk av hver østers på menyen: Fine de claire (Frankrike), utah beach speciale (Frankrike), cheebooktook (Canada), pleine mer, (Frankrike) speciale (Frankrike): 40-63,- per stk, eller du kan velge en pakkepris med 6 stk eller 12 stk.

• En bolle med grønne oliven: 50,-

• Et dagens glass med hvitvinen Chastenay Cremant: 125,-

• Et glass med @sondrelerches knallgode alkoholfrie sider som de nå har på glass.

Pris totalt: 1060 kroner. Se hele menyen her 📋

Østers: Havets kyss 🌊

Kombinasjonen av chips og rogn-dipp er ganske unik, og sammen var det overraskende godt. Dette ble servert med grønne oliven og fersk ansjos, brød og smør. Maten kom i god tid, og vi likte den stilige detaljen med egne Eff Eff-vinglass.

Deretter kom fatet med 12 stk østers lagt frem i en stor bøtte med isbiter.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Maten på Eff Eff

– Wow. Dette ser fancy ut.

For hvem hadde trodd at en eksklusiv delikatesse som østers blir servert på et uformelt sted som dette?

Vi valgte å smake på alle østersene oppført på menyen. Med litt hot sauce (Eff Eff sin egen), mignonettesaus (saus med eddik og sjalottløk) og sitron, smaker det som havets kyss. Og hele teorien om at man skal svelge østers stemmer ikke her – du må tygge. Du får med små gafler til å spise med.

Østerstypen Pleine Mer fra Frankrike er en vinner på menyen for vår del – den er lett, smal og du får akkurat passe østers i munnen. Om du heller liker den tjukke typen, er chebooktook fra Canada et godt valg.

Vår vurdering

Mat: 8/10

Miljø: 8/10

Pris: 8/10

Karakter: 8/10

Pluss:

🦪 Godt utvalg av frisk østers fra Canada og Frankrike.

🦪 Koselig atmosfære.

🦪 Snacks som passer perfekt til østers.

Minus:

🦪 Menyen er litt på den trygge siden.

🦪 Gjerne mer veggpryd.

Se vår video fra Eff Eff her: