Anmeldelse: New Delhi på Tjuvholmen, Oslo

new dehli, tjuvholmen, indisk restaurant
SMAKFULL KOMBO: Naanbrød og ris er tilbehør som sjelden slår feil sammen med indisk mat. Foto: Nettavisen Mat.

Vi har testet en av Oslos mest populære indiske restauranter. New Delhi på Tjuvholmen er bra, men ikke best.

Skrevet av Oskar Bjørkum.

artikkelen fortsetter etter annonsen

New Delhi i Oslo er drevet av familien Singh, som har servert indisk mat i Oslo i over 40 år, og er en av de restaurantene jeg hører mest omtalt når det snakkes om gode indiske restauranter i Oslo. Restauranten ligger godt plassert på Tjuvholmen, ganske sentralt i passasjen ut mot Astrup Fearnley-museet.

Atmosfæren hos New Delhi

Vi kommer inn i et åpent og smekkfullt lokale. Veggene er pyntet med stemningsfulle malerier og diverse veggpynt. Vi blir plassert rett ved siden av et rekkverk som er ringet om av stilige armbånd. Slike detaljer gjør at lokalet oppleves ganske så sjarmerende.

Foto: Nettavisen Mat

New Delhi har også et stilig dekorert barområde og et kjøkken med mye innsyn. Her kan du se kokkene jobbe, og mange servitører som flyr frem og tilbake i høyt tempo!

Menyen hos New Delhi

Foto: Nettavisen Mat

Menyen består av et bredt utvalg indiske retter: grillretter, gryter, såkalte klassiske retter, med haugevis av vegetaralternativer. Du kan, som på de fleste indiske restauranter, bestemme styrke, men det finnes også enkelte retter som allerede har en styrkeadvarsel på menyen. I tillegg er det noen retter som «anbefales», som jo er kjekt for å snevre inn valget. Vi kommer i hvert fall ikke til å bestille noe som ikke er merket med dette.

Du får også diverse smaksmenyer for en litt høyere pris enn for det vi åt, men så får du jo mye mer mat med disse. Her kan du se hele menyen.

Før maten

blir vi servert papadam (vi måtte google oss frem til navnet), noen sauser, samt riskjeks. Dette er sabla godt, og de papadamene er både luftige og sprø. Alltids en veldig digg start på et måltid.

Papadam, riskjeks, New Delhi
Papadam og riskjeks får du før maten hos New Delhi, og mange andre indiske restauranter. Foto: Nettavisen Mat

artikkelen fortsetter etter annonsen

Forrett hos New Delhi

Vi ante fred og ingen fare frem til vi fikk første rett. Kyllingklubber med tre chili på menyen på indisk restaurant er vel det man kan kalle en pangstart. For noen som er glad i sterk mat (se for eksempel anmeldelsen vår av Szechuan Chengdu), så var dette kanskje noe i det heteste laget. Som regel har jeg fått varmet opp ganen før jeg biter ned i noe som er på dette nivået av styrke.

«Desi Delhi Chicken (anbefales kun til de som tåler min madras sterk styrke)», står det på menyen. Foto: Nettavisen Mat

Det skal sies, det brenner, men det brenner godt. Det er fin urtesmak på marinaden og kyllingen smaker godt. Dessverre oppleves vingene som litt tørre.

En såkalt «Cheese bowl» med poteter ost og maismel. Visstnok «laget av muttern». Foto: Nettavisen Mat

Den andre forretten vi bestiller er en «Cheese bowl», og disse er en mild kontrast til vingene. De er gode, akkurat passe crunchy på utsiden, og ganske myke inni. Konsistensen minner litt om falafel. En fin snack å starte med for vegetarianere, for eksempel.

Til maten

Vi får sansen for en tilsynelatende spennende vin på vinkartet og spør om dette er et godt valg til maten. Kudos til servitrisen som gir oss et ærlig svar på det at noen synes den er et dårlig valg.

Foto: Nettavisen Mat

Deretter gir hun oss et par anbefalinger og vi ender opp med å gå for denne fra Lunsjklubben. Den hadde en kryddersmak som passet godt til den indiske maten.

Foto: Nettavisen Mat

Til maten bestiller vi hvitløksnaan og raita. Naanbrødet er så bra det kan bli og raitaen er raita.

Hovedrett hos New Delhi

«New Delhi Highway Red Pepper (STERK!)». Foto: Nettavisen Mat

Hovedretten kommer også med en advarsel om styrke på menyen, og til tross for at denne har like mange chilier på menyen som forretten så er denne mye mildere. Noe ganen min er takknemlig for.

Retten har ellers en veldig god og fyldig smak, og tilfredsstiller cravingen man får når man går inn døra. Dessverre var den nokså kald da vi fikk den, og den kalde sausen ved hjalp ikke så mye med å varme den opp igjen. Sausen passet heller ikke så godt til kyllingen, og jeg endte opp med å spise de fleste bitene uten saus. Dessuten oppleves marinaden veldig syrlig og totalt sett blir retten litt kjedelig når kyllingbitene heller ikke er særlig møre.

Noen mangler gjør at en rett som har noen gode elementer blir en skuffende hovedrett.

New Delhi
«Paneer butter masala». Foto: Nettavisen Mat

Den andre retten vi bestiller er vegetarisk og bruker en paneer-ost som hovedingrediens. Osten smaker godt, og har en tilfredsstillende konsistens med god tyggemotstand. Sausen er søt, men litt tam i både styrke og smak. En ålreit rett som verken imponerer eller sjokkerer.

Konklusjon av New Delhi

Mat: 6/10

Maten på New Delhi er smakfull, men i vårt tilfelle er det noen ting som ikke treffer helt som det skal. Det må trekkes for tørr kylling i begge kyllingrettene, og kald hovedrett.

Miljø: 8/10

New Delhi på Tjuvholmen er et hyggelig sted å være. Lokalet er stort og åpent, og pynten setter deg i stemning til å spise indisk mat. Topp.

Pris: 6/10

Prisen er i sjiktet av det man kan forvente av en restaurant på Tjuvholmen i Oslo. Beløpet for mat og en flaske vin kommer på 1666 kroner for to personer, og du blir jo mett.

Karakter: 6/10

New Delhi er verken det første eller det siste stedet jeg ville anbefalt noen å dra. En ganske god indisk restaurant som vi opplever som litt lite konsekvent i matveien. Det som er godt er godt, men under vårt besøk er det for mange mangler til å gi en høyere karakter.

Pluss

Gode smaker, marinader med særpreg.

Godt tilbehør, og godt med tilbehør.

Minus

Kald hovedrett skuffet med saus som ikke passet til.

Kyllingen var middels tørr i begge kyllingrettene.

Les også anmeldelse av Gangnam i samme område:

gangnam, oslo, restaurant oslo, koreansk

Koreansk

Street food

Oslo

Anmeldelse: Gangnam Korean Restaurant, Oslo

Restauranten Gangnam forsøker å sette koreansk mat på kartet i Oslo. Det funker som bare det.