Anmeldelse: Maten på Jul i Vinterland

MATBONANZA: Julemarkedet Jul i Vinterland i Oslo har en haug med alternativer dersom du besøker det på tom mage. Foto: Nettavisen Mat.

Årets julemarked er i gang, og som mange andre klarte vi ikke å vente med å besøke hjertet av Oslos julestemning. Hvert år får du et variert tilbud av mat og drikke, og vi har smakt oss gjennom det aller meste for å finne ut av hvem som tilbyr den beste maten under årets julemarked. Her er vår dom.

Skrevet av Oskar Bjørkum.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Favoritt: Kjempegrill – Kjempe pølse

Kjempe store pølser. Foto: Nettavisen Mat.

Kjempegrill tilbyr pølser i én fasong: stor. Testpanelet ble svært begeistret da vi så denne mektige boden, og måtte smake med en gang. Vi gikk for en julepølse og en frankfurter.

Den ene testpersonen konkluderer: – Jeg hadde aldri trodd at en julepølse i lompe faktisk kunne være god, men dette var faktisk en herlig kombinasjon som fungerte som juling.

Pølsene hadde en utrolig god smak, og står igjen som en av testens favoritter. Prisen blir omtalt som litt stiv, men sjokkerende nok var det verdt det.

Karakter: 8/10, bonuspoeng for kjempe pølse.

Pris: 99,- for en kjempe pølse

Favoritt: Shady’s Mini Burgers

Mindre burger, mindre mat, mindre smak? NEI. Liten burger. Stor smak. Foto: Nettavisen Mat.

Til tross for sin størrelse var disse også en favoritt under testingen. Vi bestilte en med biff og en med kylling. Disse var utrolig saftige og smakfulle med knasende fyll og god dressing. Pommes fritesen var godt krydret og hadde en fin konsistens, harde utenpå og myke inni.

Foto: Nettavisen Mat.

Kyllingburgeren ble favoritten. Prisen er i det stiveste laget med størrelsen i betraktning, og er det som trekker ned karakteren til mister Shady her.

Karakter: 8/10.

Pris: 169,- for 2 stykk mini-burger + fries

Bekkereinan – elgburger og elgbab

STOR SKUFFELSE: Vi hadde høye forventninger til denne og har hatt gode opplevelser med lignende før. Dette må de dessverre lenger inn i granskauen med. Foto: Nettavisen Mat.

Vi testet både kebab og burger. Den ene testpersonen gledet seg til elgbab, og erklærte seg selv som en kebabelsker ved ankomst. Her er hans dom:

Foto: Nettavisen Mat.

– Dette var skuffende. Kjøttet smaker nesten hermetisk og minner veldig om en slags standard dårlig kebabfarse. Man smaker at noe er annerledes, men det har ikke noe viltpreg eller preg av elg. Jeg ville gitt den 4/10 som matrett, men som en kebab så får den ikke mer enn 3/10.

Karakter: 4/10.

Foto: Nettavisen Mat.

Burgeren står heller ikke til å redde, og får stor kritikk for blant annet tam og hard ost, samt slapt bacon. Ost og bacon kjøper du i tillegg til burgeren.

– Dette er ikke en burger, dette er en karbonade uten smak med slapp bacon. Osten var jo ikke smelta. Det er den dårligste hamburgeren jeg noensinne har kjøpt i Oslo.

Karakter: 1/10.

Pris: Elgbab: 179,-

Elgburger: 169,- + 20,- for bacon + 20,- for ost.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Los Tacos

Foto: Nettavisen Mat.

Vi kjøpte en vegetar quesedilla i boden til Los Tacos. Denne utgjorde kun en lefse med smeltet ost på innsiden. Greit nok. Da er det dippen det står på. Aiolien var ok, noenlunde tjukk og salt. Det som vi tror forsøkte å være guacamole kom i form av en stor klump med avocado med en svært blek grønnfarge. Det å spise stekt lefse med ost og avocado er liksom ikke helt det vi forbinder med julemarked.

Karakter: 2/10.

Pris: 139,- for vegetar quesedilla.

Trygt og godt: Julenissens gløgghus

Grøt og gløgg, derimot! Det er julestemning. Denne måtte vi selvfølgelig teste, og det er vel intet annet som passer bedre til grøt enn gløgg.

Foto: Nettavisen Mat.

Grøt er som regel alltid godt! Det var denne og. Store myke riskorn, kremete og tykk konsistens. Kanskje litt vel tykk. Smaken? Tja, ikke helt der. Relativt smakløs grøt gjør at denne trekkes litt ned i karakter, men likevel en deilig porsjon julegrøt.

Karakter: 6/10.

Gløggen var god. Akkurat det man forventer av gløgg. Trygt og godt. Testpersonen gjettet på at dette like gjerne kunne vært Tomtegløgg, og det har vi fått bekreftet i ettertid. Topp, men lite utfordrende.

Karakter: 6/10.

Pris: 115,- for grøt med gløgg.

Overraskelse: Fries Brothers

Foran denne boden var det en kjempe-kø, og nå vet vi hvorfor. Dette er vel så nærme perfekte som pommes frites kan bli. Knasende sprø på utsiden, men samtidig fløyelsmyke på innsiden. Hvordan går det an? Nam! Og superdigg aioli. Dette var flotte greier. Prisen er det eneste som trekker denne ned.

Foto: Nettavisen Mat.

Karakter: 9/10.

Pris: 90,- fries med majo/ketchup

Churros

Dette er sånn churros skal være! Meget, meget fornøyd. Knasende utenpå, myke inni. Som en snack vil vi gi denne en 8’er. En godt laget, klassisk churro.

Churros akkurat slik de skal være. Foto: Nettavisen Mat.

Karakter: 8/10.

Pris: 89,- for churros med nutella

Crepe de la crepe

Foto: Nettavisen Mat.

Det finnes ting som er godt i verden, og så finnes det ting som dette.

Vi bestilte crepen vi fikk anbefalt – Spicy Pepperoni. Denne presenterer en haug med smaker som ikke passer sammen, pakket inn det som føles som en ustekt calzone-deig.

Karakter: 2/10.

Pris: 129,-

Waffle Factory

Som snack var denne skuffende. Vaffelen ser innbydende ut, men skuffer ved første glefs. Seig vaffeldeig som setter seg fast i tennene, som også er utrolig søt. Føles som å tygge sukker dekket i sjokolade, og det er kanskje ikke så langt unna det vi gjør.

Karakter: 4/10.

Pris: 59,-

Beste gløgg: Eplemottaket

Her ser vi en gløggelsker kose seg gløgg i hjel. Foto: Nettavisen Mat.

Gløgg. Bare bedre. Fruktig, god, dyp og langvarig smak.

Karakter: 8/10.

Pris: 45,-

Beste dessert: Bubble Waffle

Lykke i beger. Foto: Nettavisen Mat.

Vi var allerede proppet fulle av både søtt og mektig før vi inntok denne sukkerbomben, og var forberedt på å kaste den rett i søpla. Men, wow! Denne var frisk, og søt, og sur, og rett og slett bare superdigg. Hvem skulle trodd at kuleis var godt i kuldegrader?

Karakter: 10/10.

Pris: 119,-

NB! Hvor godt du liker denne kommer nok an på hvor mye av barnet du fortsatt har i deg.

Viggos kjempegode smultringer

Vi synes Viggo er modig som legger såpass mye forventning i navnet. Vil smultringene levere? Eller vil de skuffe oss? Vi tester, og håper på det beste.

Foto: Nettavisen Mat.

– Disse var jo helt supre! Skikkelig god smak, varm på innsiden og perfekt konsistens. Her har vi ingenting å trekke for. En perfekt smultring.

Karakter: 10/10.

Pris: 40,- for 4 stk.

PS! Spør etter rykende varme smultringer.

Mandelkompaniet

Dette var en litt blandet opplevelse. Klart mange hakk over de kalde du kjøper i butikken, men også godt under de aller beste nystekte mandlene. Grunnen er at både mandlene og belegget på disse er knusktørre. Litt skuffende, men en ok snack.

Foto: Nettavisen Mat.

Karakter: 6/10.

Pris: 65,- for 1 pose.

LES OGSÅ: Stor test av julebrus

LES OGSÅ: (+) Stor test av juleøl


Følg Nettavisen Mat på Instagram her.