Anmeldelse: Lunsj på PR café og mat, Nordby shoppingcenter

nordby shoppingcenter, nordby kjøpesenter
Det skal mye til for å hevde at det er sjarmerende lokaler du sitter om du velger denne buffeten på Nordby shoppingcenter.

Vi besøkte det største shoppingsenteret for oss nordmenn: Nordby shoppingsenter, og endte opp med lunsj på en asiatisktacobuffet. Her er vår nådeløse dom.

Skrevet av Pål Nisja-Wilhelmsen.

artikkelen fortsetter etter annonsen

For mange nordmenn er en liten tur over svenskegrensen et herlig avbrekk fra høyere dagligvarepriser i vårt eget hjemland. På slike turer er det mer enn mulig å bli sulten i jakten på fläsk og kyllingfilet, mellanöl og godis.

Nettavisens tre matentusiaster, kjent for sine kresne ganer og forkjærlighet for utsøkte smaker, befant seg nylig i en situasjon der sulten overgikk alle tidligere erfaringer.

nordby kjøpesenter, stilton
Det vi var på jakt på Nordby var en kulinarisk opplevelse eller to, og selvfølgelig billig kjøtt. Slik som en ost, eller bare være fornøyd med noe godt smør.

Deres appetitt hadde nådd nye høyder, og de kjente en intens trang til å tilfredsstille sine smaksløker på en måte de aldri før hadde opplevd. I denne tilstanden, på jakt etter noe som kunne stille sulten og samtidig begeistre deres utsøkte ganer, begynte de å utforske Nordbys skjulte perler og kulinariske mesterverk i håp om å finne et måltid som kunne overgå selv deres høyeste forventninger.

Ren desperasjon

Den vanligste grunnen til å besøke Nordby er selvfølgelig et besøk på matbutikken.

Anmelderne, drevet av ren desperasjon og en ustoppelig søken etter det ultimate måltidet, fant seg selv ved den mystiske PR Mat & Buffet – eller var det PR Café og Mat? Navneforvirringen rådet, med skiltet på restauranten som indikerte det ene, mens nettsiden foreslo noe helt annet. Men denne spennende dobbeltkommunikasjonen stoppet ikke ved navnet; det gjennomsyret også selve buffeten.

I disken åpenbarte det seg en fascinerende kulinarisk skjebne. Buffeten var delt inn i to distinkte halvdeler: På den ene siden var en fargerik og velduftende thaibuffé, med smakfulle retter som lovet en autentisk reise til Sørøst-Asia. På den andre siden var en tacobuffet som syntes å være hentet direkte fra et tradisjonelt norsk fredagshjem, der man kunne smake på den populære fredagsfavoritten i et uventet og eksotisk miljø.

Asia og norsk taco i herlig kombinasjon

Denne unike kombinasjonen av to verdener, thaibuffé og tacobuffet, fikk anmeldernes hjerte til å banke av spenning. Kunne dette være stedet som endelig kunne tilfredsstille deres sult og samtidig utfordre deres smaksløker med noe helt utenom det vanlige?

Skuldrene ristet av undertrykt latter, øyenbrynene gjorde et komisk hopp oppover på pannen, og tre ganger buffet ble kjøpt uten å nøle. Sulten var så intens at den feide bort ethvert snev av motforestillinger. Det var bare å forestille seg at de befant seg på en all-inclusive ferie i et solfylt sydenparadis, klare til å overlesse de utleverte tallerkenene med et smil om munnen.

Det var i de tider vi gikk rundt på Nordby og var sultne

For det er ingenting som kan måle seg med skikkelig sult, ikke engang en usannsynlig kombinasjon av thaibuffé og tacobuffet i en mystisk restaurant. I en slik situasjon er det bare å kaste seg over maten og la latteren og smaksløkene lede vei.

nordby kjøpesenter, Sverige
Her ser du et eksempel fra den norske tacobuffeten du finner ved siden av thaibuffeten.

Så ville tilfeldighetene det slik at de tre, hver for seg uten å prøve å jukse ved å sammenligne, havnet på omtrent det samme. En slags variant av mixed grill med litt av av det meste, lite av mye og alle havnet på den asiatiske delen av buffeten.

Sistnevnte ikke minst fordi en av deltagerne tidligere hadde en indirekte opplevelse av tacobuffeten tidligere som vurdert gjennom smaksløkene til to 13-åringer.

Ok, men er det noe bra da?

Så, om du nå føler at vi har brukt lang tid for å komme til konklusjonen. Litt som en Jonas Gahr Støre som får et direkte spørsmål? Vel, det er litt for å bygge opp en forventning om at dette blir en slakt som ikke ligner grisen. Som når Strømsgodset for en del år siden møtte Liverpool i sin storhetstid. Noe som gjorde at Godset for evig har fått sin del av museet hos den engelske fotballklubben som tidenes største seier.

Svensk buffet, nordbyen
Ok, det kan ikke skyldes på buffeten at denne buffetservitøren har laget noe som ligner på en totalkaos av en matopplevelse. Det er gjort av en av anmelderne selv, helt frivillig. Dandert som om det skulle vært en lapskaus av matrester kastet på en tallerken. Det får vi heller gi en smekk til anmelderen på fingrene for.

Da må vi skuffe deg, kjære leser.

For dette, til tross for sin innpakning og sitt utseende, var sjokkerende bra. Vårrullene, som vi danderte så vakkert på siden av tallerkenen rett på faten, var sprø og hadde særdeles god smak. Kyllingvingene var sprø, slik vi aldri får til hjemme.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Mat slik mat skal være

Svinenakken var herlig mør, den stekte risen slik vi tenker den skal være og sausene hadde mye smak. Det var rett og slett slik vi forventet at asiatisk mat skulle være og smake. For 159 svenske kroner var dette mye bedre enn vi kunne forvente, ønske og be om.

Nudlene og kyllingen en av våre andre anmeldere valgte smakte overraskende godt. Overraskende fordi vi tydeligvis hadde litt fordommer til buffet på Nordbysenteret.

Norbysenteret, nudler, mat, nordby shoppingcenter butikker
Ingenting sier thailandsk mat mer enn fløtegratinerte poteter.

En av de andre testerne valgte, som bildet over viser, en litt rar kombinasjon, og kunne sikkert i etterpåklokskapens navn godt droppet de fløtegratinerte potetene. Dette var også det som smakte minst av det som ble prøvd. Holder du deg til retter som passer sammen, vil du absolutt kunne bli både mett og fornøyd.

Du bytter 159 kroner i mye mat, og en god lunsj.

svenskegrensa, nordbyen, nordby shoppingcenter butikker
Akkurat som denne bilens parkering var buffeten litt utenfor firkanten vi tenkte oss.

PR café og mat: Vår konklusjon

Dette er det mye bra å si om, ikke minst fordi du får faktisk maten med en gang. Maten er ferdig laget. Klar til å spises så snart du får det over på tallerkenen din.

Mat: 7/10

Pris: 9/10

Fart og service: 8/10

Karakter: 8/10

Det er selvfølgelig ikke så mye service her, men det er hyggelige folk du snakker med ved bestilling. Farten er superrask, siden du får alt med en gang. Litt minus med gjenbruk av tallerken, men slik forventer man for så vidt på en buffet.

Muligens skal ikke dette være en restaurant som noen som normalt handler mat på Maschmanns matmarked i Oslo vil like. Vi kan avsløre at det var det.

Helt klart anbefalt hvis du er på svenskehandel.

Les også anmeldelsen av Smag og Behag i Grimstad:

restaurant grimstad

Restaurant

Grimstad

Anmeldelse: Smag og Behag, Grimstad

Grimstad-restauranten Smag og Behag er anmeldt og vurdert. Her får gourmetmat til en god pris med noen skikkelig stjerne-retter!


Følg Nettavisen Mat på Instagram her!