Anmeldelse: Lunsj på Maschmanns matmarked, Oslo

Vi ble fristet av de ferske salatene og smakfulle sandwichene på Maschmanns Matmarked – det vi mener er det perfekte stedet for en deilig lunsjopplevelse i Oslo. Likevel endte vi opp med pizza.

Hvor god kan egentlig en lunsj være som er tilknyttet en matbutikk? Vi har testet lunsjen hos Maschmanns matmarked på Skøyen i Oslo.

Av Pål Nisja-Wilhelmsen.

Tid fra bestilling til servering:

8 min 32 sek

artikkelen fortsetter etter annonsen

Tar du turen til Karenslyst allé 51 vil du kunne dukke inn i en av de mest eksklusive matbutikkene i Skandinavia. Eller, som de selv kaller det, et ferskvaremarked.

Uansett hva man kaller det så kan du kjøpe kjøtt, sjømat, ost og tørrvarer her av en klasse noen hakk over first price. Sånn halvveis skjult om man ikke er særdeles god på søkemotorer er en lunsjservering. Vel, om du besøker matmarkedet så ser du bordene selvfølgelig. Det er likevel noe vanskelig å finne ut hvordan du eventuelt booker et av bordene.

Slik booker du bord på Maschmanns

Maschmanns
Det er mulig å hevde at det er vakkert på Skøyen, men det er kanskje å trekke den noe langt.

Vi fant ut hvor, men etter at vi selv hadde vært der. Sjekk her. (Eller vent til du leser konklusjonen om du lurer). Uavhengig av det så møtte vi opp, og fikk det som da var det eneste ledige bordet. Noe som normalt sett rent internasjonalt lover bra, men kan også bety at man har forvillet seg inn på Egon i Oslo sentrum på en lørdag.

Du er ikke på Egon

For å komme til lunsjområdet går du inn døren hvor det står bakeri. Maten som serveres kan bestilles som take-away, og pizzaen er nok verdt å ta med seg om du for eksempel skal bade på Bygdøy.

Om du skulle være i villfarelsen av å tro at du er på Egon så vil du fort skjønne at det ikke er tilfelle når en av kelnerne som viser deg til bordet, og senere kommer til bordet og gir deg menyen. Ok, de to første er også gode hint. Det siste er prisen. For dette er billigere enn Egon.

Har vi gått feil? Er ikke dette et eksklusivt matmarked? Vi kikker på menyen igjen, og ser at vi kan få en hvit pizza med løyrom og puster ut. Neida, vi er på et sted hvor serviettene er godt brettet.

Pepsi Max servert i stettglass. Da kan vi betale 56 kroner. Det er omtrent samme pris som utvannet dispenserbrus koster hos dårlige konkurrenter med samme fornavn som en kjent person fra Olsenbanden.

Vi som sitter der til lunsj havner på en Skagentoast til 239 kroner, og en pizza Al Tartufo – altså med trøffelsalami til 225 kroner. Ikke det billigste på menyen, men samtidig godt priset om vi sammenligner med samme retter andre steder i hovedstaden.

Særdeles rask lunsjservering hos Maschmanns

Skagentoast
Særdeles raskt kom dette underverket av en Skagentoast.

Så tar vi tiden. En lunsj kan ikke brukes opp på å vente, selv om Den Gode Samtalen også er viktig. Fra vi sier gjerne en italiensk lemonade til å drikke og til vi får maten tar det 8 minutter og 32 sekunder.

Kelneren kommer med maten vakkert dandert på tallerkenen, drikke har vi fått (ingen selvfølgelighet i lunsjsammenheng i Norge) og så kommer det vi er så spente på: Kan lunsjen leve opp til ryktet som matmarkedet selv har satt ut om seg selv?

artikkelen fortsetter etter annonsen

Skagentoast som smaker svensk solnedgang

Svaret er et rungende, sterkt og utvilsomt «JA». Skagensalaten, som er den de selger i butikken, er servert på et grillet landbrød og er slik en virkelig Skagensalat skal være. Dette er ikke noen tilfeldige reker som har ruslet forbi i lakerus. Her er det håndplukket toppmiks. Dette er en Skagentoast som er som en svensk solnedgang på Midsommernatten med en Håkon Hellström nynnende i bakgrunnen.

En trøffelpizza for historiebøkene

trøffelpizza, pizzamagi
En trøffelpizza som ikke har spart på noe smak. Dette er vidunderlig pizzamagi.

Trøffelpizzaen ser lekker ut, smaker som en Ferrari har fart og er en innertier som balanserer på knivseggen til å være godteri. Mengdemessig er en pizza mye til lunsj, og det skal sies at bestilleren ikke klarte å konsumere hele herligheten. Ikke fordi smaken var feil, men fordi det var mer enn nok.

Skulle det være noe å peke på i det hele tatt var det at den ene kanten på landbrødet var brent. Det er fordi det var varmt, og kom rett fra pizzaovnen da vi fikk det.

Herlig stemning og leveranse hos Maschmanns

Det ble nok pizza, så mye at Skagentoast-kjøperen fikk en slice også.

Stemningen i lokalet er også fin, og selv om man sitter i en del av et matmarked er dette selvfølgelig mer stemning fra de store europeiske byer enn å ta gummistolene på Coop for å nyte en gratis kaffe.

Maschmanns leverer til de grader, og kan godt være at har den beste lunsjen i Oslo. For her kombineres et hyggelig prisnivå med super service, rask levering av mat og vidunderlige smaker. Så får det være at Skøyen er litt vanskeligere tilgjengelig enn Karl Johan for de fleste som besøker Oslo, men vi ville anbefale å booke et bord her for neste Oslo-tur og ta reisen bort.

Vår konklusjon av Maschmanns

Menyen på Maschmanns
Skulle vi finne noe mer å trekke for så kanskje det at det er en flekk på menyen? Men vi må lete, altså. Lete virkelig nøye.

Maschmanns matmarked har kanskje den beste lunsjen i Oslo. Her er det rask service, bordservering, hyggelige priser og veldig god mat. Man kan faktisk ikke kreve alt for mye mer.

Mat: 9/10

Pris: 8/10

Fart og service: 10/10

Karakter: 9/10

Les også:

Hot shop, Oslo, restaurant, anmeldelse, Michelin Oslo

Restaurant

Oslo

Anmeldelse: Hot Shop, Oslo

Hot Shop fant plass på stjernehimmelen med utmerkelsen i Guide Michelin sommeren 2022, og vi har høye forventninger. Les vår anmeldelse her.