Anmeldelse: Kafeteria August, Oslo

kafeteria august, oslo, tullinløkka
Kafeteria August er ikke en fancy restaurant, men serverer fancy smaker på en jordnær og kul måte.

Vi gikk inn i en bakgård til et kontorbygg i Oslo for å finne en delvis skjult anbefaling. Her er vår dom.

Skrevet av Pål Nisja-Wilhelmsen.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Kafeteria August

Det å ende opp på Kafeteria August for en matbit er en litt tilfeldig affære. Ikke minst fordi du ikke kan reservere bord. Heldigvis var vi såpass heldige da vi forsøkte at vi fikk det siste bordet tilgjengelig en god lørdag.

Kafeteria August ligger på Tullinløkka. I et område som ikke er kjent for et yrende liv, men for kontorbygg. Selve restauranten ligger også i bakgården til nettopp et slikt, og har en fin vinbar som nabo. Når du først er der føles det naturlig, og riktig. Ikke minst kult.

Fordi, det skal ikke stikkes under en stol at dette er et sted som prøver å være hipt, og selv om vi kunne forsøkt å skrive denne anmeldelsen uten å nevne ordet hipster er ikke det mulig.

Meny kafeteria august, oppdateres ukentlig

Vi valgte en middag med småretter. En meny til 550 kroner. Det som i utgangspunktet virket som en fin og grei pris for en 4-retters delemeny.

pestopotet, mat, kafeteria august

Den første retten var en pestopotetrett med fisk. Det var i utgangspunktet en viss skepsis til denne fra begge deltagerne, men det var sjokkerende velbalansert selv for de som mente at den ene fiskebiten så vel mye ut som tungen til en omreisende snegle.

rosa tallerken, pesto

Det var vel omtrent da vi kom på å kommentere for oss selv hvor sjarmerende selve bestikk-konseptet var. Å si at det er tilfeldig er nesten en fornærmelse mot tilfeldigheten.

At det faktisk var småretter er ingen underdrivelse, men den som hevder at det ikke var mye mat tar feil. Det er mer enn nok. Om man tenker at de fem rettene til sammen er en slags normal to-retter med en hovedrett og en god dessert. Fisken smakte supert, brødet var nybakt, smøret herlig og toppen på kransekaken – den herlige retten med brokkolini på toppen en overraskelse som troll opp av en hatt.

Og, du, desserten som var verdens beste (bokstavelig talt) var nesten det.

brokkolini, august

Smakene var vidunderlige.

La oss gjenta det høyt for oss selv og dere:

Smakene var vidunderlige.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Variasjon til stående applaus

Det var høy variasjon, herlige kombinasjoner og overraskende vendinger. På denne restauranten med småretter, kjent for oss nå som «Smårettsparadiset», er det ikke bare smakene som er spektakulære, men også presentasjonen. Her er det et underliggende tema av humor og overraskelse som gjør hele opplevelsen uimotståelig morsom.

verdens beste, kake, oslo, restaurant

På Smårettsparadiset er det etablert en atmosfære av moro og spontanitet. Servicen er hyggelig, direkte og enkel. Verken mer eller mindre enn den skal være, og alltid tilgjengelig om det er ønskelig med noe mer i glasset eller annet.

Utsiden av kafeteria august, tullinløkka
Du må manøvrere deg inn i bakgården for å finne Kafeteria August. Delvis skjult. Slik som perler i østers.

Hipster to be cool

Kafeteria August gjør en fantastisk jobb med å integrere sesongens råvarer og lokale produkter i sine kreative retter. I hvert fall virker det slik på det vi får servert og fortalt. Noen ekstra sjekk på dette gjorde vi ikke, noe som ikke føles helt naturlig når servitøren gir deg maten med liten topplue.

servitør, kafeteria august

Dette er et perfekt sosialt sted for en hyggelig kveld på byen med venner og kjente. Et smart sted for en romantisk date. Et kult sted å ta med folk fra utenbys. Ikke forvent deg noe som helst, siden du ikke vet hva du får å spise eller om det er bord. Så får du heller få det du får, og kose deg med det.

Hang the DJ?

Musikken som spilles i bakgrunnen er en eklektisk blanding av ulike sjangere og kulturer, noe som skaper en spennende og avslappende atmosfære. På utvalgte kvelder byr Smårettsparadiset også på dj, så dette er ikke stedet du går om du er redd for å ikke være kul nok. Om så har de vinkart som kan hjelpe deg på veien dit.

Noen ganger er det bare bra nok at ting ikke er slik som alt annet.

En ekte skatt blant byens restauranter, og et sted som gir deg lyst til å komme tilbake igjen og igjen for å utforske nye, spennende og morsomme kombinasjoner av smaker og opplevelser.

Vurdering av Kafeteria August

Mat: 8/10

God mat, spennende smaker og absolutt ikke som forventet. Det er litt som en slags reise inn i smaksløkenes skjulte forsteder.

Miljø: 9/10

Det er nok mange som vil føle at de er for gamle, for lite kule eller litt utenfor sett opp mot den ungdommelige stemningen her. Det skyldes ikke de som jobber der, og bare deg selv. Her er alle velkomne, og det merkes godt. Det er sjeldent vi har blitt møtt med så mange smil som vi ble her.

Pris: 8/10

Det er en grei pris for maten du får, men det at du ikke helt vet hva det er gjør jo at det kan bli bom også. Samtidig, nok mat og fin variasjon. Alkoholen har også gode priser.

Karakter: 8/10

Dette er et sted som absolutt ikke alle vil like, men som liker alle. Det er mer enn bra nok for oss. Vi kommer tilbake, om dere har bord til oss neste gang også!

Les også anmeldelsen vår av Izakaya:

izakaya oslo

Japansk

Oslo

Anmeldelse: Izakaya, Oslo

Izakaya er et helt herlig eksempel på at man kan få til et hverdagslig konsept på en utrolig god måte. Les hele anmeldelsen vår her.