Anmeldelse: Jewel of India på Frogner, Oslo

Jewel of India,
I denne kjelleren på Frogner er det ofte kamp om plassene, spesielt i helgene. Bestill bord om du vet du skal til Jewel of India. Foto: Henrik Meidell (Nettavisen)

Jewel of India har blant mange ord på seg for å være nettopp en av juvelene blant Oslos indiske restauranter.

Skrevet av Henrik Meidell.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Og la det være sagt med en gang: Snart 20 år etter at de åpnet i Frognerveien, lever de stadig opp til det omdømmet. Det er bare å ta en titt på køene her i helgene eller, som oss, ta en tur og oppleve miljøet og smakene selv.

Vi er heldige denne lørdagen, da vi på impuls ringer for å sikre et bord. De har plass i to timer i et hjørne og vi får attpåtil et uforutsett og høyst spesielt underholdningsinnslag på nabobordet. Noen ville ikke satt pris på det og noen ville sikkert kalle oss kikkere, men vi klarer ikke la være å lytte henført til paret der som har en høylytt analyse av sitt eget forhold. Det er flere enn oss som lytter og vi kan alle konkludere med at det høres ut som de har det bra, detaljrike beskrivelser av adskillige utfordringer til tross. 

Siden vi ikke er sladrehanker, røper vi ikke flere detaljer og konsentrerer oss om det vi har kommet for: Å spise og senere skrive om maten på stedet.

Jewel of India har en rikholdig meny. Under kan du lese om valgene vi tok.

Forrett

Selskapet og jeg bestiller to forretter og deler:
Stekt kamskjell blandet med puffet ris, pikant tomat, løk tamaaindsaus, sitronsaft og krydder

(Scallops Bhel, nummer 13 i menyen).

Scallops Bhel, Jewel of India
Scallops Bhel.

Crispy butterdeig fylt med poteter, erter og koriander, dandert med kikerter og chutney (Samosa Chana Chaat, nummer 17 i menyen).

Samosa Chana Chaat.

Å velge vin til indisk mat er en nøtt og en av oss drikker Kingfisher øl. Den andre drikker ikke øl og går uten å blunke for anbefalingen av et glass Petit Chablis.

Vi elsker begge sterk mat og det tar litt fyr i munnen umiddelbart etter at vi har bestilt med styrke madras. Styrkeskalaen for indisk mat er ofte mild, medium, sterk, madras og vindaloo. Kamskjellene har fått litt for lang tid i panna, men begge disse er alt i alt en herlig smakseksplosjon i munnen.

Hovedrett hos Jewel of India

Igjen deler vi for å doble gleden av smaksopplevelsene. Vi spiser sterkt krydret kylling tilberedt med sort pepper, rød chili, sesamfrø og kokos («Chef’s Special»: Chicken Chettinad, nummer 48 i menyen) og hjemmelaget ost og syltet løk, kokt med tomat, ingefær, hvitløk, grønn chili, soltørket bukkehornkløver, koriander og det som generelt oppgis å være «indisk krydder» (Paneer Khata Piaz, nummer 79 i menyen). 

Her fortsetter en av oss med øl og bytter til Cobra, og det skal bli et fast innslag på alle våre indiske bord i all fremtid. Den andre fortsetter med enda et glass Petit Chablis. 

Indisk restaurant Oslo, Jewel of India, Frogner
Et indisk festbord.

Det er når hovedretten kommer på bordet vi begynner å trekke konklusjonene om at denne restauranten tåler sammenligning med alle andre i Oslo med likt kjøkken. Hvilken indisk restaurant som er byens beste, vet vi ikke. Vi har rett og slett ikke vært på alle, men vi har en kollega som har vært på en av de andre mange holder for å være eneren. Les hans konklusjon etter besøket på New Dehli på Tjuvholmen her.

Vurdering av Jewel of India

Mat: 7/10
Som nordmann i et asiatisk spisemiljø opplever vi ofte at det kan være problematisk å få den styrken på maten som bestilles. Det gjelder både som turist utenfor landets grenser, og på restauranter i Norge. Vi sitter ofte med følelsen at vi ikke blir trodd når vi ber om «thai spicy» eller, som her, madrass. Det er ikke noe problem hos Jewel of India, som innfrir så det holder. Vi må trekke for litt overstekte kamskjell. Likevel: Vi gleder oss til neste gang.

Miljø: 7/10
En vennlig hovmester og en rekke servitører gjør sitt ytterste for at vi skal trives, og de lykkes. Ingen av oss har vært i India, men vi har reist i landene rundt, og tankene går i retning både Sri Lanka og Bangladesh i det særpregede miljøet hos Jewel of India.

Pris: 8/10
To forretter, to hovedretter, to øl, to glass vin og tilbehør som naan og raita ga oss utgifter på 1505 kroner.

Karakter: 7/10

Pluss:

  • Servicenivået.
  • Underholdningen på nabobordet.

Minus:

  • Litt venting mellom forrett og hovedrett, men det er en bagatell vi var usikre på om vi skulle nevne. 

Les også anmeldelse av New Delhi

New delhi, Oslo, Tjuvholmen, restaurant, anmeldelse

Indisk

Oslo

Anmeldelse: New Delhi på Tjuvholmen, Oslo

Vi har testet en av Oslos mest populære indiske restauranter. New Delhi restaurant på Tjuvholmen i Oslo er bra, men ikke best.