Anmeldelse: Gorilla, København

Vi har vært på denne funky restauranten i Kødbyen i København. Her er vår opplevelse.

Vi har testet den unike restauranten Gorilla i København. Foto: Nettavisen Mat

Restauranter kommer i alle former og fasonger. Noen formelle, med gjester i dress og avslappet jazz over høyttalerne. Noen hverdagslige, med familier og sultne unger. Noen mer uformelle, med pubmat og fotballbrøl imellom slagene. Men, at folk nærmest står oppå bordene og danser etter et måltid, det har vi aldri opplevd. Før nå. Se hvordan vi scoret Gorilla nederst i saken.

Skrevet av Oskar Bjørkum.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Maten hos Gorilla

La oss starte med det som var minst spennende, maten. Dette virker kanskje lite lovende, men jeg kan fint si at alt i alt var maten ganske så god. Her kan du velge mellom en smaksmeny på enten 7 eller 10 retter. Vi gikk for 10 retter.

Menyen er variert, og kommer i form av tapas. Rettene besto av blant annet kamskjell, rødbeter, burrata, torsk, dåhjort, pasta, og mye mer. Det var et godt utvalg av vegetarretter og de 2 vegetarianerne i selskapet var mer enn fornøyde med mengden.

Foto: Nettavisen Mat

Det er dog denne variasjonen som trekker ned matopplevelsen mest. Det føles ikke som det er noen sammenheng mellom rettene. Smakene føltes heller ikke komplementære, for eksempel var det en litt salt torskerett som ble etterfulgt av en umami pastarett med pølsebiter. Denne variasjonen er kanskje også grunnen til at noen av rettene ikke føles spesielt definerte, det virker som det er litt mye for kjøkkenet å holde styr på til tider.

Når det er sagt så sitter jeg igjen med et positivt inntrykk av maten, og vi fikk mye mat for pengene. Vi mistet tellingen på hvor mange retter vi hadde vært igjennom etter andre runden med mat. Da vi var sikre på at vi hadde fått alle rettene tok vi grundig feil, og servitørene kom i hele 4 omganger til. Det er i hvert fall noen av oss som ikke kan telle til 10 (og jeg har nå bilde av mer enn 10 retter).

Sammen er dette veldig godt, altså. Foto: Nettavisen Mat

Drikke hos Gorilla

Drink på tequila, med jalapenos, og sichuanpepper rundt glasset. Foto: Nettavisen Mat

Vi startet måltidet med noen cocktails og her må vi si oss fornøyde. Her får du gode egenkomponerte cocktails. I tillegg kan du bestille hele mugger med cocktails, og disse kommer med fyrverkeri oppi – som jo er stas. Disse lyser nemlig opp hele det mørke lokalet, og sørger for at alle får med seg hvor gøy du har det.

Vinparingen til maten var ok, men det virker som at København undergår en epidemi som heter økologisk naturvin (dette var altså ikke det eneste stedet vi opplevde dette). I seg selv er ikke dette et stort problem, men det er jo kjekt å ha valget. Det hadde vi altså ikke her.

Atmosfæren hos Gorilla

Atmosfæren på dette stedet er noe for seg selv. I døren ble vi møtt av neonlys, lamellgardiner, en discokule og selvfølgelig en gorilla.

På vei inn, vs. på vei ut. Dra i slideren for å endre bildet. Foto: Nettavisen Mat

Vi hadde hørt dette om restauranten i forkant, og var forberedt på at: her er det mye lyd. Det var noe med å gå gjennom lokalet som minte meg litt om å gå gjennom et øltelt.

Vi ble plassert ved bordet og merket et høyt støynivå i form av prating og musikk, men likevel var det mulig å holde en samtale.

Utover kvelden kom det mer og mer folk, særlig ved barområdet. De første cocktail-muggene med fyrverkeri fikk bein å gå på, og etter hvert kom disse muggene på løpende bånd til bordene rundt oss. En slags snøballeffekt. Og støynivået økte i takt med dette.

Foto: Nettavisen Mat

Innen vi fikk dessertene hadde restauranten gjennomgått en transformasjon fra en litt bråkete restaurant til en nattklubb, som fremdeles serverte mat. Høy, dundrende musikk fra høyttalerne (denne ble skrudd opp underveis), dansing og høylytt prating fra alle bordene.

Jeg synes at atmosfæren, kombinert med konseptet med tapas- og delingsmeny, bidro til en svært interessant restaurantopplevelse. Måltidet startet rolig, og mens kvelden ble eldre ble også måltidene mer komplekse. På samme tid ble atmosfæren i lokalet sosial og livlig. Fokuset var rettet mot atmosfæren, mer enn mot maten, og det gjorde at vi kunne tilgi noen av de litt mangelfulle rettene.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Vurdering 🦍

Foto: Nettavisen Mat

Mat: 7/10

God mat. Noen ting som funket, noen ting som ikke funket. Ble mett, og så fikk vi 4 retter til.

Miljø: 10/10

Topp stemning. Høy lyd. Veldig unikt sted.

Pris: 7/10

Dette er i København, så det er naturligvis ikke noe billig sted. Likevel fikk vi mye mat, gode drinker og et par vinanbefalinger til 4 personer for rundt 4000 norske kroner. Relativt god verdi for pengene.

Karakter: 8/10

Konklusjon

Dette er et sted som jeg ville anbefalt noen å dra, og frarådet andre å dra. Dersom du ikke liker lyd, og vil dra ut å spise kun for matens skyld: styr unna – jeg mener det! Gorilla er ikke for deg. Man ser det også tydelig på kundeanmeldelsene at denne restauranten ikke er for alle. Og det er greit.

Er du derimot ute etter en interessant kveld, hvor du kan mingle, spise god mat, ha det gøy i hyggelig selskap, og gradvis strekke kvelden ut i de sene nattetimene, så er dette rett sted å dra til. Og til akkurat den anledningen er det et vanvittig stilig sted, som du sannsynligvis ikke vil finne maken til så veldig mange andre steder enn i København.

Se vår video fra Gorilla her: