Anmeldelse: Egon, Karl Johan

egon karl johan, oslo, restaurantanmeldelse, egon
IKONISK: Denne fasaden finner du i Karl Johans gate mot Spikersuppa. Her går det mange Osloboere og turister forbi hver dag. Foto: Nettavisen Mat

Elsk eller hat, alle som bor i en stor norsk by har et forhold til Egon. Vi samlet en nøytral nok gjeng, tok på oss anmelderhatten, og spiste en normal lunch på Egon i Karl Johans gate. Slik var vår opplevelse.

Skrevet av Oskar Bjørkum.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Atmosfæren hos Egon

Foto: Nettavisen Mat

Lokalet er stort, pent og koselig. Tilsynelatende tilfeldige saker og ting dekorerer lokalets kriker og kroker, og sammen med julepynten kræsjer det litt. Men pytt. Det finnes verre (hos Egon).

Egon sparer ikke på kruttet når det kommer til jul. Hvert åndedrag i dette lokalet føles som at julefreden blir sirkulert gjennom ganen, før den rir ut igjen på tungespissen. Dessverre fikk vi ikke julestemning med på kjøpet, så vi får klare oss med vanlig stemning.

oslo, egon, god stemning
Totalt cirka 1000 kroner for 3 personer. Foto: Nettavisen Mat

Det rare med Egon er at det føles litt ulovlig fra du går inn døra. Det er ingen som hilser på deg når du valser inn, og det er ingen som bryr seg om hvor du sitter. Det er nesten så du føler at du ikke har lov til å være der.

Dette konseptet forlenges også i form av matbestillingen. Det er ingen som kommer til bordet, ingen som spør hva du vil drikke, og ingen du kan spørre om råd om du ikke klarer å bestemme deg. Vi skjønner greia med at det koster penger å ha folk på jobb, men hele konseptet blir bare fryktelig ukoselig når man skal besøke en restaurant. Når man først møter en ansatt er det et tydelig fokus på mer-salg, til det punktet hvor vi blir spurt om vi vil ha avocado til engelsk frokost, eller melon til sandwichen – og nei, vi ønsker ikke dipp til melonen.

Foto: Nettavisen Mat

artikkelen fortsetter etter annonsen

Menyen hos Egon

menyen på egon, egon oslo, karl joihan
Foto: Nettavisen Mat

Menyen er mildt sagt variert. Her kan du tilfredsstille dine villeste matfantasier, i form av blant annet pizza, quesedilla, fish & chips, wok, burger, pasta, taco og mye mer. Det positive her, er at hvem som helst kan dra hit og finne noe de ønsker å spise. Det er således et kurant sted å ta med en gruppe mennesker med forskjellige matbehov.

Men, har du noen gang hørt uttrykket: Ikke legg alle eggene dine i mange forskjellige kurver? Da blir det vanskelig å bære.

Maten hos Egon

Vi bestilte tre retter fra lunch-menyen og valgte grillet kylling, en BLT-sandwich med kylling og en English breakfast.

Maten kom fort til bordet, etter cirka 17 minutter med venting.

Første rett: Grillet kylling

Dette er så plain mat at det er vanskelig å si noe om den. Her får vi en vakker kyllingrett servert på en avlang rektangelformet tallerken. Det smaker lite, og det som skal være stjerna i retten (kyllingen) får lite plass.

Førsteinntrykket er at fileten var liten i forhold til forventningen prisen setter, men det var likevel ikke lett å spise opp. Den var ikke tørr, den var bare veldig kjedelig. Kyllingen smaker ingenting, og brødskiven med salat og pesto gjør lite for å redde inn det hele. Her burde det vært noe saus, og muligens noe mer spennende tilbehør.

Vurdering: 3/10

Andre rett: English breakfast

engelsk frokost på egon, egon oslo
Foto: Nettavisen Mat

Testpersonen sier dette:

– Her fikk jeg et nesten stekt egg og den bitreste marmeladen jeg har smakt i mitt liv. Dette er bacon som selv den dårligste engelske pubben ville vært flau over å servere. Pommes fritesen var usaltet, og i nærheten av hva som en gang kunne blitt kalt crispy. Pølsene var sterkere enn hva noen engelskmann noen gang ville godkjent. Det er godt gjort å servere iskalde tomatbønner – imponerende. Dette er hva som kan kalles en parodi på en engelsk frokost. For denne prisen burde man virkelig fått noe bedre.

Vurdering: 1/10

Tredje rett: BLT Sandwich

blt sandwich, egon, egon karl johan
Foto: Nettavisen Mat

Testpersonen sier følgende om retten:

– Personlig synes jeg dette var en helt middelmådig rett. En forutsigbar rett som mangler variasjon i smak. Jeg likte at man kunne velge melon i stedet for fries. Baconet var ikke sprøtt, men det var absolutt nok bacon. Kyllingen var ikke tørr, men den smakte stort sett bare salt. Lite spennende smakssammensetning i sandwichen totalt.

En forutsigbar, men ok rett som mangler litt variasjon i smak.

Vurdering: 4/10

Konklusjon

Egon tilbyr et variert måltid med noe som passer til alle. Lokalene er fine, og det er et hyggelig sted å spise. Hit kan du ta med bestefar, barn og den mest kresne personen du kjenner, som alle kommer til å finne noe de har lyst på.

Dessverre er dette det eneste Egon har gående for seg. Maten er smakløs og kjedelig, uten noe som helst særpreg. De serverer retter du enkelt kan lage (mye bedre) hjemme, og tar blodpris for dette uten at du får noe igjen i form av service. Egon er så upersonlig at det føles som å spise i en kantine. En kantine med priser som gjør at vi aldri vil sitte i den igjen.

Mat: 3/10

Miljø: 7/10

Pris: 1/10

Koselig lokale trekker opp. Mangel på betjening og stive priser trekker betraktelig ned.

Karakter: 3/10


Følg Nettavisen Mat på Instagram.