Anmeldelse: Døgnvill Burger, Bjørvika i Oslo

døgnvill burger, bjørvika, oslo
En smakfull opplevelse: Døgnvill restaurant har mange alternativer du kan velge mellom. Foto: Helle Svendsen (Nettavisen)

Kun et steinkast fra Oslo sentralstasjon ligger en av Oslos heteste burgerrestauranter. Når du søker burger i Oslo på Tripadvisor er to av Døgnvill-restaurantene på topp 10, henholdsvis fjerde og femteplass. Forventningene var i taket. 

Skrevet av Helle Svendsen.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Men først litt historie: 

Restauranten startet opp på Vulkan rett ved Grünerløkka i Oslo. I løpet av ti år ble én restaurant til fem og nå har Døgnvill restauranter i tre forskjellige byer: Oslo, Stavanger og Trondheim. 

burger, kjøkken
BURGERSTEMNING: Her serveres det burgere.

Nettavisen tar turen til restauranten på Bjørvika en fredag kveld tidlig i mars. Utenfra ser restauranten relativt stengt ut. Det er bekmørkt, nesten. Er det egentlig noen her? tenkte jeg da jeg sto utenfor.

døgnvill fasade
Man ser at det skjer noe der inne, hvis man titter godt. Likevel var det en liten del av meg som tenkte at det er stengt.

Helgestemning hos Døgnvill:

Hvis jeg ikke hadde hatt reservasjon på stedet hadde jeg kanskje gått videre  – rett og slett fordi jeg hadde trodd det var stengt.

Opplevelsen inne i restauranten er helt annerledes – det er lunt og varmt med mørkebrune bord og svarte skinnsofaer.

døgnvill, innside, burger, oslo
KOSELIG: Restauranten gir helgestemning.

Amerikansk diner-stemning som møter Barcode. Restauranten er akkurat pen nok til at jeg ikke ville stilt opp i joggebukse, men samtidig fungerer vanlige jobbklær.

En servitør møter meg i døren ganske raskt og jeg får fort satt meg ned på bordet der venninnen min allerede venter.

bjørvika, ipa, døgnvill
TYPISK DINER: Døgnvill har de typiske amerikanske «booth»ene, men har samtidig et Barcode-preg.

Jeg hater å stå oppreist og på utstilling i en restaurant mens jeg venter på å få lov til å sette meg ned  – så det er alltid et pluss når dette skjer fort og smertefritt. 

En del av restaurantens visjon er «Vi skal være et avslappende avbrekk i hverdagen». Slik føles det når man setter seg ned. Fredag etter jobb, og Døgnvill er et fint sted å puste ut. Atmosfæren er god, og det er en behagelig mengde med folk her. Både jeg og venninnen min vil trekke frem en ting: Det er musikk i bakgrunnen, men ikke nok til at man ikke kan prate til hverandre. Det er et behagelig støynivå. 

Vi får rask hjelp av betjeningen, som også er svært hyggelig.

dirty fries, ipa, døgnvill burger
ANBEFALTE EN IPA: Vi fikk anbefalt en IPA av servitøren som passet bra til maten.

Menyen hos Døgnvill Burger: 

Menyen har det jeg vil kalle burger-alternativer som passer de aller fleste. Her kan du få alt fra en tradisjonell cheeseburger til mer eksperimentelle alternativer. Har du noensinne spist en burger lagd av brokkoli? Her har du sjansen. Frister det mer med en burger av aubergine, så er det også mulig. Restauranten tilbyr noe for alle, uavhengig av om du er vegetarianer, veganer eller spiser kjøtt. 

For vår del fristet storfeburgerne mer enn burgerne som er lagd av røkt aubergine og blomkål. Kall oss (to blondiner på henholdsvis 26 og 25 år) gjerne gammeldagse.

Valget lander derfor til slutt på en Døgnvills Chipotle og én The Deep South. Førstnevnte er en storfeburger med chipotlemajones, chilensk salsa og salat. Sistnevnte er en storfeburger med jalapenokremost, pulled pork, BBQ-saus, tomat, salat og chipotlemajones. 

Pommes fritesen måtte vi bestille separat. Maten kom samtidig – noe jeg har lært å ikke ta som en selvfølge – etter rundt 20 minutter. All maten var varm, noe jeg heller ikke tar som en selvfølge. 

Deep South Burger 

Denne burgeren leverte til forventningene. Det var en perfekt kombinasjon av pulled pork og storfekjøtt. Det var ikke for mye av noen av elementene på burgeren – det skapte en god smakskombinasjon hvor man får brukt flere av sansene. Brenner litt i ganen, men på en behagelig måte. Det var kanskje litt unødvendig med sylteagurken som bare ligger ved siden av. De fleste liker jo ikke sylteagurk uansett (regner jeg med).

deep south burger, bjørvika, restaurant
GIGANTBURGER: Denne burgeren hadde både kjøtt og pulled pork. Sylteagurken var unødvendig for undertegnede.

Chipotle Burger

«Her fikk jeg servert en saftig og smakfull Døgnvill’s Chipotle Burger. Det var en storfeburger med chipotlemajones, chilensk salsa og salat. Burgeren ble servert varm og kjøttet var perfekt stekt (medium rare). Kombinasjonen med salsa og chipotlemajones ga burgeren mye smak, som «spicet» opp en ellers «vanlig» burger. Jeg hadde forventet meg en litt større burger ettersom den kostet 199kr», skriver venninnen min. 

chipotle burger
CHIPOTLE: Chipotle-burgeren var «spicy».

Chili Cheese Fries

«Fries måtte kjøpes ved siden av (kostet 75 kroner), noe jeg synes trekker ned ettersom burgeren alene kostet så mye som 199 kroner. På den andre siden har man mulighet til å bestille mange ulike typer fries med mange gode kombinasjoner av smaker. Jeg valgte Chili Cheese Fries, som bestod av fries som var toppet med smeltet chili cheese og frisk koriander. Friesene var perfekt stekt – gyllenbrun med sprø skorpe. Derimot smakte det veldig sterkt, der jeg så for meg litt mer smeltet-ostesmak med hint av chili» sier venninnen min. 

Dirty Fries

Dette var fries med parmesan, bacon, chilimajones og persille. Ekstremt godt og smakfullt. Verken for sterkt eller for svakt. Passet godt med burgeren. Undertegnede klarte ikke spise opp alt. 

For en skål med fries betaler du som kunde 109 kroner (prisene er fra starten av mars 2023). Dette var de dyreste friesene på menyen. De billigste koster 65 kroner. Det virker som Døgnvill derfor er i det høyeste prissjiktet hvis man sammenligner med andre populære konkurrenter. Hos Troy’s burger koster fries mellom 49 kroner til 68 kroner, mens Munchies sine fries-priser ligger mellom 38 til 58 kroner. Bastard Burgers har fries fra 45 kroner til 99 kroner.

Vi konkluderte med at vi synes prisen var verdt det, da Døgnvills lokaler, etter min mening, er koseligere enn både Troys og Munchies. Vi kan godt betale litt ekstra for hygge –  vi er tross alt i Skandinavia, vi oppfant hygge. 

pommes frites, bjørvika
DYR FRIES: Det var godt og dyrt å spise fries på Døgnvill Burger. 

Utelivsbransjen, ta notater!

Avslutningsvis vil jeg hylle restauranten for noe helt annet enn mat og stemning. Toalettet. Etter et par år som hyppig deltaker i Oslos uteliv er det alltid en ting som irriterer meg, køen på jentedoen. Jeg har stått i kø i alt fra fem til 30 minutter. Latterlig. Jeg blir hver gang irritert når en mann går forbi meg i kø for å spasere inn på herretoalettet mens han casually slenger ut «her trenger vel ikke jeg å stå, hehe» eller noe i den duren.

Døgnvill Burger har derimot skjønt det. Av fire toaletter merket med et kjønn, har vi kvinner fått tildelt tre. Genialt. Vi kvinner bruker rett og slett lengre tid på toalettet. En studie viser at kvinner bruker ett minutt og 30 sekunder på toalettet, mens menn bruker ett minutt.

toalettgrep, oslo
SJAKKMATT: Dette trikset traff meg – en ung, lettere irritert og utålmodig kvinne som har brukt altfor mye av livet i kø.

Vi trenger altså en slik fordeling. Den eneste utfordringen er at det ikke virker som det er stor nok pågang på Døgnvill til at man kan se effekten i praksis – men utelivsbransjen, som stapper folk inn på et trangt dansegulv, bør se og lære. Jeg må også legge til at det er ett handicap-toalett der, som ikke kom med på bildet. 

Vi avsluttet kvelden med en Espresso Martini før restauranten stengte klokken 22.00. Litt tidlig å stenge, men samtidig trolig en god vurdering da det kun var et fåtall av gjestene igjen ved 21.30 tiden.

Espresso martini, bjørvika
ESPRESSO MARTINI: Jeg er nok en av de som dømmer en restaurant etter om de klarer å lage drinker. Denne Espresso Martinien leverte.

Vurdering av Døgnvill burger:

«En lokal kompis som aldri tar snarveier på mat og drikke» er burgerrestaurantens beskrivelse. Jeg er enig, men ta med lommeboka. 

Mat: 9/10

Fantastisk god burger. Jeg har egentlig ingenting negativt å si om maten. Du får det du betaler for.

Miljø: 9/10

Behagelig, god akustikk og gode lysforhold. Dette var et perfekt sted å treffe venner etter en lang uke. Som nevnt, fantastisk toalettsystem.

Pris: 7/10. 

Dyrt til å være burgerrestaurant, men verdt prisen.

Karakter: 8/10

Les også omtalen vår av Mike’s Corner

mike's corner, bjørvika, sandwich

Street food

Oslo

Mike’s Corner: Populær street-food i Oslo sentrum

Vi har testet maten på Mike’s Corner fra Akam1k3, et perfekt sted for å tilfredsstille dine villeste cravings. Her er vår opplevelse.