Anmeldelse: Bølgen & Moi, Tjuvholmen i Oslo

BØLGEN & MOI: Gradestokken gløder 30 grader. Ved uteserveringen hos «Bølgen & Moi» er det et ledig bord; vi krysser fingrene for at det blir vårt. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen).

Det hjelper ikke Bølgen & Moi med kremplass på Tjuvholmen når servicen svikter totalt.

Skrevet av Heidi Schei Lilleås.

artikkelen fortsetter etter annonsen

So far, so good, men så må vi vente lenge … Ja, vi venter så lenge, at vi selv tar grep for å få fart på bestillingen.

Rikelig med brød kommer raskt til bordet, men:

– Her mangler det lille snerten med salt, påpeker brød- og salteksperten av oss.

– Men suppen er jo kald

Humøret er oppadstigende, og sjarmøren faller for «eneste retten som har vært på menyen siden oppstarten i 1995»; En liten fiskesuppe til forrett (245 kroner).

– Men suppen er jo kald! Det blir helt feil.

Da hjelper det lite at den bugner over med både fisk, reker, blåskjell og grønnsaker.

– Den har nok stått i kø på disken en stund.

Helt himmelsk

Blikket mitt treffer umiddelbart  «to norske sjøkreps med smør og urter» på menyen.

– Wow, dette smaker helt himmelsk!

Det kan man kanskje fristes til å si om prisen også, 465 kroner.

– Men makan! Skulle tro vi var på Sørlandet.

Feriefølelsen kommer snikende. Dette er lekkert dandert, raust & rikholdig på de beste smaker. Absolutt et av kveldens høydepunkt!

Slapp service

Det er høy stemning ute denne fredagskvelden, som kan gå mot tropenatt. Et par kvartaler unna ljomer det fra «VG-lista». Men hvor er smilene til de ansatte? Her kunne det nok med fordel vært flere på jobb.

– Nesten så man får følelsen av «nok en gjest», påpeker sjarmøren.

Tre ulike servitører veksler mellom å betjene oss, noe vi også finner underlig.

Når sjarmøren et par ganger spør om vinanbefaling, er svaret: «Den!» Uten noe mer forklaring.

Sannelig mørt

Så; hovedretten: Vi velger dagens kjøtt og fisk fra «kjøkkensjefens sesongmeny».

Nærmere bestemt: «Braiserte short ribs av storfe med rotgrønnsakpuré, grillet kål, sprø løk, sjysaus og urtebakte poteter» (435 kroner) og «pannestekt kveite med sopp, syltet løk, fennikel- og eplecrudité og urtesmør» (455 kroner).

– Du store min, dette var en stor porsjon, utbryter sjarmøren – som heldigvis anerkjenner en god dose proteiner.

– Dette var sannelig mørt!

Får ikke blodet til å bruse

For min del var tilbehøret til kveiten aller best. Kveiten var vel fast i fisken og fikk ikke blodet til å bruse.

Hovedinntrykket av stemningen så langt er at her er det hipt, kult og hektisk. Mange i 20-årene, som startet festen før de satte seg til bords, har funnet veien hit.

Nesten før vi er ferdig med å spise, spør servitøren om «ferdig nå?»

Lite elegant.

– Hmmm, dette bærer preg av at om ikke fort inn, så i alle fall fort ut. Og at mye går som på et samlebånd, påpeker min sidemann.

– Ja, de gidder jo ikke å prøve en gang.

Maten og vinen, derimot, gjør at magene våre fryder seg – og ennå har vi ikke kommet til desserten.

Helt i harmoni

Valget faller lett på én på deling, kvelden er jo  ung – nemlig «Hvit sjokolade cremeux, karamellisert hvit sjokolade, havrecrumble og solbærkompott» (245 kroner).

– Du store min! Hvilken fløyelsmyk kombinasjon, helt i harmoni med det våre ganer begjærer og et fargespill å nyte langsomt.

Rester av hvit sjokolade ligger fortsatt igjen, da vi blir minnet på at:

– Nå må vi be dere om å betale.

Oppsummert: Denne flotte restauranten, med kremplass på Tjuvholmen, burde stramme seg opp.

Vurdering av Bølgen & Moi:

Mat: 8

Miljø: 6

Pris: 6

Karakter: 6


Følg Nettavisen Mat på Instagram her!