ANNONSE
Ytrefilet av hjort med pastinakkpuré og akevittsaus
90 minutter
Middag
Tradisjonell
Hjort er helt vilt godt, og denne akevittsausen topper det på en måte du trolig aldri har smakt før.
Slik gjør du:
1
Kutt ytrefileten i porsjonsstykker. Stek i smør på høy varme i 3-4 minutter på hver side til ønsket stekegrad er oppnådd.
2
Skrell og kutt pastinakk i biter, kok al dente i vann. Sil av vannet og hell i kremfløten. La fløten redusere og karamellisere seg under omrøring.
3
Ha i smør og rømme og kjør til en glatt puré.
4
Stek gulrøttene i samme panne som kjøttet med litt vann, smør og honning.
5
Ha akevitten i en kjele og kok vekk alkoholen. Hell i viltkraft og reduser til halv mengde.
6
Smak til med honning, salt og pepper og juster eventuelt tykkelsen med litt maisenna.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
600 g Ytrefilet av hjort
600 g Pastinakk
3 dl Kremfløte
100 g Smør
1 ss Rømme
400 g Små gulrøtter
2 stk Sjalottløk
6 dl Viltkraft
1 dl Akevitt
1 ss Maisenna
2 ss Honning
Salt og pepper
ANNONSE