ANNONSE
Tilslørte bondepiker med hjemmelaget eplemos
45 minutter
Dessert
Tradisjonell
Slik gjør du:
1
Skyll eplene og fjern kjernen. Kutt i biter og ha over i en kjele.
2
Ha vann og kanel oppi kjelen, la koke i 20-30 minutter.
3
Tilsett sukker og rør godt, kjør eventuelt med stavmikser eller i foodprosessor. Avkjøl.
4
Ha smør i en stekepanne og smelt. Tilsett knust kavring, sukker og kanel. Stek gyllent i 5 minutter. Avkjøl.
5
Pisk sammen fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen.
6
Ha alle elementene i et glass lagvis og pynt med for eksempel sitronmelisse.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du
8 stk Røde norske epler
1 dl Sukker
2 stk Kanelstang
1.5 dl Vann
Knas
4 ss Smør
4 dl Knust kavring
3 ss Sukker
3 ts Kanel
Vaniljekrem
4 dl Kremfløte
2 ss Sukker
1 stk Vaniljestang
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.