ANNONSE
Potetvafler med skagenrøre
45 minutter
Forrett
Dansk
Salte vafler er en morsom vri på tradisjonelle norske vafler! Disse med potet har en skikkelig god og litt kremete konsistens som jeg liker veldig godt. Topp dem med alt fra røkelaks til spekemat og kaviar.
Slik gjør du:
1
Skrell og kok potetene og ha dem over i en miksmaster.
2
Kjør med en ballongvisp eller tilsvarende til du få en finkornet masse.
3
Ha i mel, melk, egg, bakepulver, smeltet smør og revet ost, rør godt.
4
Stek vaflene slik du pleier og avkjøl på rist.
5
Bland sammen rømme, majones, reker, krepsehaler, rødløk, sjalottløk, gressløk, dill og sitronsaft.
6
Smak til med salt og pepper.
7
Server vaflene toppet med skagenrøre og løyrom.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500 g Mandelpotet
100 g Hvetemel
2 dl Helmelk
2 stk Egg
100 g Smør
0.5 ts Bakepulver
50 g Ost
Topping
1 dl Majones
2 dl Rømme
300 g Pillede reker
200 g Pillede krepsehaler
0.5 stk Finhakket rødløk
1 stk Finhakket sjalottløk
3 ss Finhakket gressløk
2 ss Dill
3 ss Løyrom
1 ss Sitronsaft
Salt og pepper
ANNONSE