ANNONSE
Pinnekjøtt med kålrabistappe
Husk 30/3 regelen; Vann ut kjøttet i 30 timer uten å bytte vann, damp i 3 timer.
Slik gjør du:
Start med å vanne ut pinnekjøttet i 30 timer. Bruk gjerne litt lunkent vann og ikke bytt vann mens du vanner det ut, da mister du smaken.
Ha en rist eller bjørkepinner i en stor gryte, legg pinnekjøttet lagvis og start gjerne med de mest fettrike bitene nederst.
Fyll vann nederst i kjelen til slik at det så vidt ikke treffer kjøttet. Damp pinnekjøttet i 3 timer.
Skrell og kutt kålrot, gulrot og mandelpotet. Ha alle grønnsakene i en kjele og kok dem møre.
Sil vannet av grønnsakene og mos til ønsket konsistens. Ha i smør og fløte, og smak til med salt og pepper.
Server pinnekjøttet med poteter og bruk sjyen fra pinnekjøttet som saus.
Ingredienser
Dette trenger du
Kålrabistappe
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.