ANNONSE
Pavlova med lemon curd, jordbær og basilikum
Pavlova er en superenkel og skikkelig god kake du kan toppe med hva du vil. Bunnen kan bakes flere dager før du skal bruke den og du kan også fryse den, med andre ord en perfekt kake om du har dårlig tid dagen den skal serveres.
Slik gjør du:
Skill ut plommen fra eggene og visp eggehviter og hvitvinseddik til et fyldig skum.
Bland sammen sukker, vaniljesukker og maisenna og hell i litt etter litt av blandingen i forrige steg mens du visper.
Visp til du får en fast og blank masse.
Spre massen på et bakebrett med bakepapir og form den til ønsker form.
Forvarm ovnen til 200 grader. Skru så ned varmen til 100 grader og sett inn bunnen. Stek i ca. 90 minutter.
Riv skallet av sitronene og ha det i en kjele sammen med sitronsaft, sukker og eggeplommer.
Varm forsiktig opp til det tykner, pass på at det ikke koker. Ta kjelen av varmen og pisk inn smør, smak til med en klype salt.
Like før servering visper du fløte, sukker og vaniljesukker til en stiv krem.
Topp med jordbær og basilikum.
Ingredienser
Bunn
Krem
Lemon curd
Topping
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.