ANNONSE
Ovnsbakt laks med chili og persillerotpuré
60 minutter
Middag
Tradisjonell
Sprit opp hverdagen med denne spicy laksen med hjemmelaget persillerotpuré og smørdampet grønnkål. Server med en god smørsaus!

ovnsbakt laks, laks oppskrift, lakseoppskrift
Slik gjør du:
1
Skrell persillerot og del i biter. Ha bitene over i en kjele sammen med melk og kok til de er møre. Sil av melken som er igjen og ha i smør og fløte. Kjør til en glatt puré med stavmikser eller foodprosessor.
2
Legg laksefileten i en ildfast form og dryss over olivenolje. Krydre med salt, pepper og chiliflak. Stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter.
3
Fjern stilkene på grønnkålen og riv i biter. Ha smør og vann i en panne og kok opp. Damp grønnkålen under lokk i cirka 2 minutter.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du
600 g Laksefilet
2 ss Olivenolje
2 ts Chiliflak
Persillerotpuré
600 g Persillerot
6 dl Helmelk
2 ss Smør
2 ss Fløte
Tilbehør
400 g Grønnkål
2 ss Smør
1 dl Vann
ANNONSE