ANNONSE
Ovnsbakt laks med chili og persillerotpuré
60 minutter
Middag
Tradisjonell
Sprit opp hverdagen med denne spicy laksen med hjemmelaget persillerotpuré og smørdampet grønnkål. Server med en god smørsaus!
![oppskrift, Simen Vatne, Nettavisen Mat](https://mat.nettavisen.no/content/uploads/sites/3/2022/10/simen-close-150x150.jpg)
ovnsbakt laks, laks oppskrift, lakseoppskrift
Slik gjør du:
1
Skrell persillerot og del i biter. Ha bitene over i en kjele sammen med melk og kok til de er møre. Sil av melken som er igjen og ha i smør og fløte. Kjør til en glatt puré med stavmikser eller foodprosessor.
2
Legg laksefileten i en ildfast form og dryss over olivenolje. Krydre med salt, pepper og chiliflak. Stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter.
3
Fjern stilkene på grønnkålen og riv i biter. Ha smør og vann i en panne og kok opp. Damp grønnkålen under lokk i cirka 2 minutter.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du
600 g Laksefilet
2 ss Olivenolje
2 ts Chiliflak
Persillerotpuré
600 g Persillerot
6 dl Helmelk
2 ss Smør
2 ss Fløte
Tilbehør
400 g Grønnkål
2 ss Smør
1 dl Vann
ANNONSE