Norsk asparges med urtesmørsaus

30 minutter
Forrett

Norsk asparges er noe av det beste jeg vet! Den har en mild og god smak og sprø konsistens, servert sammen med en smørsaus på hjemmelaget urtesmør er dette en himmelsk forrett.

Får du ikke tak i norsk asparges kan du fint bruke vanlig grønn asparges, da kan det være lurt å skrelle den fra midten og ned.

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

400 g Grønn asparges
2 ss Smør
2 ss Eple og granskuddgelé
0.5 stk Sitron

Urtesmørsaus

200 g Smør
4 ss Gressløk
4 ss Persille
2 ss Estragon
1 fedd Hvitløk
0.5 stk Sitron
1 dl Fløte

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.