Lussekatter
Slik gjør du:
Smelt smør og ha i helmelk, gurkemeie og safran. Varm opp til kroppstemperatur og la blandingen trekke i noen minutter.
Smuldre fersk gjær i en bakebolle og spe i melkeblandingen, rør godt.
Sett eltekrok i en kjøkkenmaskin og ha i blandingen og resten av ingrediensene. Elt deigen godt.
Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar cirka 30 minutter.
Del deigen i 18 like store deler og trill hver enkelt del til pølser. Form lussekattene slik du ønsker og legg dem over på et bakebrett med bakepapir.
La de heve i 15 minutter. Til denne oppskriften bør du steke lussekattene på 3 brett.
Pensle lussekattene med egg om du vil. Stek midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Ingredienser
Dette trenger du
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.