Lussekatter
Lussekatter er så godt at jeg kunne bakt dem hele året! I denne oppskriften bruker jeg (mye!) ekte safran, kombinert med litt malt gurkemeie. Etter min erfaring gir dette best smak og farge, men du kan selv justere mengden etter hva du foretrekker.

Slik gjør du:
Smelt smør og ha i helmelk, gurkemeie og safran. Varm opp til kroppstemperatur og la blandingen trekke i noen minutter.
Smuldre fersk gjær i en bakebolle og spe i melkeblandingen, rør godt.
Sett eltekrok i en kjøkkenmaskin og ha i blandingen og resten av ingrediensene. Elt deigen godt.
Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar cirka 30 minutter.
Del deigen i 18 like store deler og trill hver enkelt del til pølser. Form lussekattene slik du ønsker og legg dem over på et bakebrett med bakepapir.

La de heve i 15 minutter. Til denne oppskriften bør du steke lussekattene på 3 brett.
Pensle lussekattene med egg om du vil. Stek midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter.

Avkjøl på rist.
