Langtidsstekt lammeskank med mandelpotetpuré og sjysaus
Skikkelig mørt lammekjøtt full av gode smaker, og en fløyelsmyk potetpuré med ekte smør, dette er en ordentlig god middag som garantert faller i smak.
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 220 grader.
Gni lammeskankene inn med olivenolje og dryss over lammekrydder. Ha dem over i en ildfast form og stek i 30 minutter.
Ta formen ut av ovnen og hell på viltkraft. Dekk med aluminiumsfolie. Skru ned ovnen til 140 grader og stek videre i 3 timer.
Skrell og kok mandelpoteten, sil av vannet og ha i smør og salt. Rør godt med en sleiv til du får en glatt puré.
Kok opp lammesjy eller kraft, la det småkoke i 5 minutter. Bland ut maisenna i litt kaldt vann og rør inn i sjyen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt honning om du liker en litt søtere saus.
Oppskrift av: Simen Vatne, Nettavisens Matekspert
Ingredienser
Dette trenger du
Tilbehør
Saus
Se også denne oppskriften på lammestek:
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.