ANNONSE
Kveite ceviche med hjemmelaget urtemajones
45 minutter
Forrett
Amerikansk
Råmarinert kveite eller kveite ceviche er en enkel og smakfull rett som passer perfekt som for eksempel forrett. Kan lages på forhånd og krever lite tid.
Slik gjør du:
1
Renskjær kveitefileten for skinn og ben. Kutt i små terninger på cirka 1 cm.
2
Bland sammen skall og saft fra lime og finhakket grønn chili, legg i kveitebitene og la de stå i 30 minutter i kjøleskapet.
3
Ha eggeplommene, sennep, hvitløk og sitronsaft i en blender. Kjør sammen. Spe på med solsikkeolje til du får en tykk majones. Ha i urtene og kjør sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper.
4
Server cevichen med urtemajonesen og topp med vårløk og tomatillo.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
300 g Kveitefilet
2 stk Lime
0.5 stk Grønn chili
2 stk Vårløk
3 stk Tomatillo
Urtemajones
2 stk Egg
2 dl Solsikkeolje
4 ss Gressløk
4 ss Persille
2 ss Estragon
1 fedd Hvitløk
0.5 stk Sitron
Urteolje
5 dl Solsikkeolje
150 g Urter
ANNONSE