ANNONSE
Kokt hummer med hjemmelaget aioli
30 minutter
Lunch
Sjømat
Nå lar vi havets konge, nemlig hummeren, skinne! Det enkle er ofte det beste, i alle fall når du skal servere hummer. Her sammen med skikkelig godt brød og hjemmelaget aioli, noe av det beste jeg vet!
Slik gjør du:
1
Del hummeren i to fra hode til hale. Gi klørne er kraftig “kakk” med en skarp kniv slik at dem er klare til å åpnes.
2
Lag en deilig hjemmelaget aioli ved å ha eggeplommer, presset hvitløk og sitronsaft i en blender. Blend i 15 sekunder.
3
Ha i litt og litt solsikkeolje, aiolien vil tykne etterhvert som du sper med oljen.
4
Server hummeren med litt spicy ruccula, en fersk surdeigsbaguette og hjemmelaget aioli.
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stk Kokt hummer
100 g Ruccula
1 stk Surdeigsbaguette
2 stk Sitron
2 stk Egg
2 dl Solsikkeolje
2 fedd Hvitløk
0.5 stk Sitron
Ha alltid sitron ved siden av og la gjestene justere mengden selv.
ANNONSE