ANNONSE
Kokt hummer med hjemmelaget aioli
Nå lar vi havets konge, nemlig hummeren, skinne! Det enkle er ofte det beste, i alle fall når du skal servere hummer. Her sammen med skikkelig godt brød og hjemmelaget aioli, noe av det beste jeg vet!
Slik gjør du:
Del hummeren i to fra hode til hale. Gi klørne er kraftig “kakk” med en skarp kniv slik at dem er klare til å åpnes.
Lag en deilig hjemmelaget aioli ved å ha eggeplommer, presset hvitløk og sitronsaft i en blender. Blend i 15 sekunder.
Ha i litt og litt solsikkeolje, aiolien vil tykne etterhvert som du sper med oljen.
Server hummeren med litt spicy ruccula, en fersk surdeigsbaguette og hjemmelaget aioli.
Ingredienser
Dette trenger du:
Ha alltid sitron ved siden av og la gjestene justere mengden selv.
ANNONSE
Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.