ANNONSE
Juletorsk med ertepure og glaserte grønnsaker
Selv om det ikke er mange igjen, så er det noen som fortsatt spiser torsk på julaften. På denne tiden av året når havet er kaldt smaker torsken kanskje aller best, og med godt tilbehør som ertepuré, glaserte gulrøtter, poteter, og en fyldig smørsaus – så blir dette en fullkommen julemiddag.

Slik gjør du:
Dersom torsken er hel starter du med å kutte gode stykker. Kok så opp vann med salt, pepper og eddik og skru ned varmen. Legg i torskeskivene og la de trekke i 10-12 minutter.
Skrell gulroten og skjær i biter, kok dem lett i 5 minutter og hell av vannet. Tilsett smør, sukker, olivenolje og salt. Stek på middels varme i 3-4 minutter til gulrøttene har fått en glasert overflate. Ha i finhakket persille og vend inn.
Kok fryste selskapserter i 2-3 minutter. Her er det viktig å ikke koke ertene for lenge, da mister de den fine grønnfargen. Hell ut vannet og ha i smør, kjør sammen med en stavmikser.
Server med kokte mandelpoteter og en fyldig hollandaise eller sandefjordsmør.
Ingredienser
Dette trenger du
Glaserte gulrøtter
Ertepuré
ANNONSE