ANNONSE

Julepølse med kålrabistappe og syltet rødkål

60 minutter
Middag
Tradisjonell

Julepølse kommer i mange ulike varianter. Her har jeg brukt en røkt julepølse, men du velger det du liker best! Varier gjerne med ulike sorter og server julepølsene sammen med for eksempel pinnekjøtt eller ribbe. Om du virkelig vil imponere kan du lage hjemmelaget ketchup og sennep, eller en god hjemmelaget surkål.

oppskrift, Simen Vatne, Nettavisen Mat
Simen Vatne Nettavisens Matekspert

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du

600 g Julepølse

Kålrabistappe

1.5 kg Kålrot
4 stk Gulrot
4 stk Mandelpotet
200 g Smør
1 dl Fløte
2 ts Salt
0.5 ts Pepper

Syltet rødkål

200 g Rødkål
0.5 dl Balsamico eddik
0.5 dl Sukker
0.5 dl Vann

ANNONSE


fårikål oppskrift, simen vatne, mors fårikål

Vår matekspert Simen Vatne har jobbet fulltid som matformidler etter at han deltok i Masterchef i 2020. Oppskriftene våre er laget av Simen med fokus på det enkle og hverdagslige for den kvalitetsbevisste matelskeren.