ANNONSE
Julepølse med kålrabistappe og syltet rødkål
Julepølse kommer i mange ulike varianter. Her har jeg brukt en røkt julepølse, men du velger det du liker best! Varier gjerne med ulike sorter og server julepølsene sammen med for eksempel pinnekjøtt eller ribbe. Om du virkelig vil imponere kan du lage hjemmelaget ketchup og sennep, eller en god hjemmelaget surkål.

Slik gjør du:
Lag små snitt i julepølsen og stek på høy varme i 2-3 minutter på hver side til de er gjennomvarmet. Kutt i passende biter.
Skrell og kutt kålrot, gulrot og mandelpotet. Ha alle grønnsakene i en kjele og kok dem møre.
Sil vannet av grønnsakene og mos til ønsket konsistens. Ha i smør og fløte, og smak til med salt og pepper.
Lag hurtigsyltet rødkål ved å kutte rødkålen i tynne strimler. Bland sammen balsamico eddik, sukker og vann, hell over rødkålen og la stå i 30 minutter.
Server med for eksempel potet, rosenkål og grov sennep.
Ingredienser
Dette trenger du
Kålrabistappe
Syltet rødkål
ANNONSE